:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
РќРђ ГЛАВНУЮ   РќРђ ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

На купах сміття на Хрещатику презентують проект
«ЗРОБИМО КИЇВ ЧИСТИМ!»

 

www.dobrovol.org

 

7 травня о 13.15  біля входу до Київської міської адміністрації (вул. Хрещатик, 36) відбудеться презентація акції «Зробимо Київ чистим».
Екологічні активісти, небайдужі мешканці міста та відомі зірки звезуть під київську мерію 10 мішків сміття, зібрані в 10 районах столиці. 

Незважаючи на періодичні акції з прибирання, Київ досі завалений сміттям, і організатори акції хочуть наочно продемонструвати це міській владі.
Це відбувається в першу чергу тому, що, всупереч закону, ніхто не штрафує людей, які смітять, а комунальні служби не забезпечують достатню кількість урн та баків для сміття.

Змінити такий стан речей покликана акція «Зробимо Київ чистим».

5 червня 2010 року, у Всесвітній день захисту навколишнього середовища відбудеться масштабне прибирання зелених зон Києва за один день. Його учасники планують не лише прибрати своє місто, але й підписати петицію до влади з вимогою штрафувати тих, хто смітить і організувати ефективну систему сортування та збору сміття.

Учасники презентації:
Юрій Пивоваренко, координатор ініціативи «Зробимо Україну чистою»
Григорій Чапкіс, заслужений артист України  
Ірена Карпа, відома українська письменниця, журналістка
Ганна Гопко, співкоординатор Руху добровольців «Простір свободи»
Андрій Білокінь, координатор проектів із змін клімату WWF

 Для контактів: Юрій Пивоваренко, 097 230 94 11

 Для довідки:
До ініціативи групи молодих киян «Зробимо Київ чистим!», підтриманої  Рухом «Простір свободи», долучилися Українська мережа енергетичний інновацій Greencubator, «Екоклуб Зелена хвиля», Демократичний Альянс та інші партнери.
«Мета проекту «Зробимо Україну чистою» – підвищити відповідальність кожної людини та залучити її до розв’язання гострої смітникової проблеми, попередити смітниковий Апокаліпсис. А це можливо, якщо поінформовані та культурні громадяни не кидатимуть сміття повз урни та нарешті почнуть його сортувати. Адже сміття (пластик, папір, метал, скло) – це цінний ресурс, вторинна переробка якого дозволить наповнювати бюджет та вирішити екологічну проблему, одну із найгостріших... І ще зменшити площі, що відводяться під сміттєзвалища, які зараз дорівнюють території країни Люксембург» - розповідає Юрій Пивоваренко, координатор проекту.
Акція «Зробимо Київ чистим» матиме не лише екологічний, соціальний та економічний ефект. Вона є першим кроком в реалізації довгострокового проекту «Зробимо Україну чистою», покликаного гармонізувати взаємини людини й природи, зробити модним життя в чистій і культурній країні, подолати суто споживацьке ставлення до навколишнього середовища.
Підтримати проект та долучитись до акції 5 червня можна не лише в Києві, але й у будь-якому куточку країни.
Уперше подібна масштабна акція відбулася в Естонії в 2008 році. Цього року подібні акції на рівні окремих міст чи цілих країн проведені або готуються в Португалії, Румунії, Словенії, Латвії, Індії.

Детальніше ознайомитися з проектом та його першочерговими потребами можна на сайті http://letsdoit.org.ua/