:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Бригинець: Охоронці пам’яток розробили свою стратегію на противагу Попову

 

Прес-служба Олександра Бригинця  

                    

На відміну від Стратегії Києва, яка по суті нищить пам’ятки, була створена Стратегія збереження культурної спадщини м. Києва. Про це повідомив член Головної ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури (УТОПІК), голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

Відповідна Стратегія була розроблена на виконання рішень спільного засідання Колегії Бюро Українського національного комітету ICOMOS, Головної та Київської міської рад Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, де розглядалось питання «Про сучасний стан, проблеми та основні напрямки пам’яткоохоронної діяльності громадськості зі збереження і охорони культурної спадщини м. Києва».

«Турбуватись про місто повинна влада, але з якихось дивних причин вона, володіючи фінансовими і кадровими ресурсами, швидше нищить місто, ніж охороняє його. А захистом столиці займаються громадські і міжнародні організації»,- заявив О. Бригинець.

Серед об’єктів, що найбільше турбують експертів обговорювались Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Національний заповідник «Софія Київська», Національний архітектурний музей «Київська фортеця» та Державний історико-архітектурний заповідник «Стародавній Київ».

Відтак стосовно заповідника «Стародавній Київ» експерти наполягають на відновленні статусу заповідника як окремої юридичної особи.

«Зараз, коли заповідник немає статусу юридичної особи, влада розбазарює його землі, що руйнує історико-культурне середовище Подолу. Типовий приклад - те що відбувається на Андріївському узвозі», - пояснив О. Бригинець.

Крім того, експерти наголошують на необхідності розробити план організації території заповідника, забезпечити фінансування робіт з реставрації, консервації, пристосування, ремонту пам’яток та об’єктів культурної спадщини.

 

 

 

0


Опубликовать