:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Бригинець: Руйнування історичного будинку на Ярославовому Валу зупинено

 

Прес-служба Олександра Бригинця 

                    

Реагуючи на звернення голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві визначила, що будівельні роботи в будинку на вул. Ярославів Вал, 14г (в квартирі № 76) виконуються з відхиленням від затвердженої проектної документації, чим порушується ст. 9 Закону України «Про архітектурну діяльність».

Нагадаємо, протягом останніх місяців у згаданому будинку зносяться стіни та перекриття, завозяться тонни балок для добудови поверхів. Залишками стін завалено вхід до під’їзду. При обклеюванні зовнішніх стін, будівельники наскрізь пробили дах і стелю в одній із квартир.

З проханням допомогти у проблемі та припинити свавілля забудовників жителі зазначеного будинку звернулися до голови комісії Київради з питань культури та туризму О. Бригинця (фракція «БЮТ-Батьківщина» у Київраді). Після чого О. Бригинець передав всі необхідні документи до Прокуратури з проханням розібратися в ситуації та вжити засобів прокурорського реагування щодо недопущення руйнації та збереження об’єкту культурної спадщин.

«Шкода, що для того, щоб врятувати пам’ятку потрібне активне втручання громадян і депутатів. Саме завдяки тому, що кияни виявили активність і ми разом натиснули на владу, будівельні роботи зупинено. Але ж питання не в тому, щоб кияни стежили та перевіряли стан пам’яток, а в тому, щоб ці роботи не вилились у порушення Закону. Сьогодні влада без контролю з боку громадськості не може забезпечити достатню охорону пам’яток», - наголосив О. Бригинець.

Депутат нагадав, що будинок на вул. Ярославів Вал, 14г є об’єктом культурної спадщини та знаходиться в рамках історичної забудови.

Як повідомляється в листі-відповіді Інспекція перевіркою з виїздом встановила, що за згаданою адресою власник кв. № 76 виконує будівельні роботи з відхиленням від затвердженої документації, що призводить до загрози для будинку. За допущені правопорушення власника квартири притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 96 КУпАП, а також видано припис з вимогою зупинити будівельні роботи з реконструкцією квартири № 76 у будинку на вул. Ярославів Вал, 14г.

 

 

0


Опубликовать