:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Простори запрошують на захід «Український літературний процес: фактор смаку»

 

prostory.net.ua

 

30 березня 2012 об 11:30-13:00 в Національному лінгвістичному університеті за адресою   вул. Лабораторна, 5  ауд. 312. відбудеться подіум на розмова за участю Діани Клочко, Юрка Прохасько, Адрія Мокроусова, Олени Юрчук, Миколи Леоновича. Модеруватиме дискусію Неля Ваховська.

Стан українського літпроцесу викликає нарікання як з боку авторів, так і читачів та критиків. Причин цього існує безліч, серед яких – власне іманентні процесу явища: неспівпадіння читацьких очікувань та авторських уподобань. Чи можливостей видавничих?

За Ханною Арендт, смак – це частина політичного відчуття спільності, приналежності до спільноти, яке дозволяє людині вірити, що  її смаки поділяють також інші люди і що предмет її оціночної рефлексії існує незалежно від неї й доступний іншим. Смак дозволяє нам вірити в те, що література дійсно існує. Проте, як свідчать регулярні ламентації критиків, діалог про її якість перманентно утруднений, критерії не вироблені, а книжкові полиці сповнені погано виданими, невичитаними й неоригінальними книжками. Тож чи існує в Україні гарний смак у сфері літератури й хто є його носіями? Чи спроможна ринкова логіка виробництва ходового продукту стимулювати літературу, яка би відповідала очікуванням професійного читацтва? Чи здатен наш читач висунути вимогу якості в літературі?

Ці та інші питання ми піднімемо на подіумній розмові з учасниками літературного процесу «Український літературний процес: фактор смаку», яка відбудеться за участі:

Андрія Мокроусова, відповідального редактора видавництва "Критика";

Діани Клочко, видавчині онлайн-часопису АЛАРУМ, упорядниці книжок;

Юрка Прохаська, перекладача, письменника;

Олени Юрчук, літературознавиці, доцентки кафедри теорії та історії світової літератури КНЛУ;

Миколи Леоновича, дизайнера книжок, поета, співробітника книгарні "Смолоскип";

Модерує Неля Ваховська, перекладачка, співредакторка журналу ПРОSTORY.

Захід проводиться спільно з Кафедрою теорії та історії світової літератури КНЛУ в рамках конференції "СМАК ЛІТЕРАТУРИ/ЛІТЕРАТУРА СМАКІВ".

Вхід вільний.


http://www.prostory.net.ua/ua/stock/522-2012-03-29-20-23-44



Джерело: Часопис про літературу, мистецтво, соціум
www.prostory.net.ua

 

0


Опубликовать