:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Кримінал на Печерську: бульвар Дружби народів, 19

Володимир КРАСНОГОЛОВЕЦЬ

 

5-поверхову адміністративну споруду, розташованою за адресою бульвар Дружби народів, 19, влітку 2010 р. раптом огородили і почали нарощувати поверхи. Наростили аж три. Жодної інформації на будівництві не вивішено, що заборонено. Мала бути інформація – хто будує і що роблять. Люди з навколишніх 6-8 будинків зібрали 120 підписів і через депутата Київради Зоряна Шкіряка передали Олександрові Попову свій протест, зокрема, просили негайно втрутитись, зупинити будівництво і знести три набудованих поверхи.

Жодних дій з боку О. Попова не було; лише з’явилася дощечка, що будівництво йде на замовлення “Променергоавтоматики”.

В 2011 р. ця контора тричі пересували огорожу, розширюючи прилеглу територію, зокрема залила залізобетонну огорожу до будинку бул. Дружби нар., 17/5.  З серпня-вересня 2011 р.  будівельники почали зносити гірку за даною спорудою, з площею основи приблизно 20 м ? 60 м i висотою 5-6 м, яа розділяє три житлові будинки: 17/5, 17а та 19а. На той час люди з навколишніх будинків вийшли і дружно відстояли гірку, яку частково вже розрили і землю вивезли. За паперами, начебто підписаними Л. Черновецьким, які показали будівельники, вони планували тут зробити фонтан – місце відпочинку для службовців з організації “Променергоавтоматика” – замовника перебудови і всіх земельних робіт (поект з малюнком – макетом фонтану, був нам продемонстрований). Але документів на земляні роботи не було. Отже, на півроку все стихло.

Але протягом березня поточного року дану гірку таки зрили повністю – на цей раз викликавши на допомогу міліцію, яка охороняла незаконні дії забудовників від законно протестуючих місцевих мешканців. Загалом будівельники і “Променергоавтоматика” захопили і привласнили не менше, як 5000 м2. Після цього всю цьогорічну захоплену територію обнесли 3-метровою огорожею з бетонним підмурком. На такі дії місцеві мешканці вивісили плакати, один з них, зокрема, такого змісту:

“Без документів будують тільки фашисти”

Стосовно гірки. Гірка в 1959 році була впорядкована, засаджена дерном і передана тодішньою Міською управою і Печерським райуправлінням в експлуатацію мешканцям прилеглих до неї будинків, а семе – для того, щоб діти могли з неї кататися на санчатах взимку. Декілька сотень дітей виросли на цій гірці – чарівно-зеленій влітку (неймовірно висока густа красива трава – деситки видів, квіти, джмелі, дикі бджілки, навіть ящірки, яких памя’таю з дитинства) і чудова для катань на санчатках, лижах і навіть ковзанах в зимову пору. Зараз діти (близько двадцяти) - також відстоювали і плакали... 

Основні порушення, які всі лежать в межах порушення прав людини:

ПЕРШЕ ПОРУШЕННЯ

Адміністративні виконавчі органи і забудовник елементарно “забули”, що в зазначеній місцевості – коло адміністративної 5-поверхової споруди за адресою бульвар Дружби народів, 19, розташовані будинки, в яких живуть київляни починаючи з кінця 1950-х років. Тому, будь-які нові дії з будівлею за цією адресою і прилеглою територією не можливі без попереднього обговорення з мешканцями прилеглих будинків, а в сукупності це приблизно 1000 осіб. Цей основний закон самоврядування нахабно порушено. Такі дії посадових осіб підлягають розгляду в правоохоронних органах і порушенню кримінальних справ проти осіб, які видавали дозволи, ордери, почали будвництво і його продовжуть, а також проти замовника даного будівництва.

Я написав лист Олександрові Попову і Віктору Януковичу. Отримав відповіді від наступних чиновників: 

С. Я. Роменський, перший заст. начальника
Головне управління контролю за благоустроєм
Вул. Саксаганського, 143
01032 Київ-32

Ю. Мосійчук, заст. начальника
Головне управління земельних ресурсів
Вул. Хрещатик, 32а
01601 Київ

С. Целовальник, начальник
Головне управління містобудування та архітектури
Вул. Хрещатик, 32
01001 Київ-1

В одному з своїх листів С. Я. Роменський написав прямим текстом, що  “Променергоавтоматика” отримала дозвіл лише на заміну покрівлі без права конструктивних змін споруди. Після заміни покрівлі вони мали впорядкувати територію до первинного стану.

Але далі зазначені чиновники вказали на те, що згідно з рішенням Київради від 27.05.2010 0.29 га землі таки була надана “Променергоавтоматики” для будівництва транспортної інфраструктури (для автостоянки).

С. Целовальник зазначає, що будівництво автостоянки буде здійснене за адресою бульвар Дружби народів 19-а. Але це адреса житлового будинку. Значить і земля під ним запланована під автостоянку? А куди ж мешканців??

С. Я. Роменський пише, що ще з 26.03.2008 р. організація  “Променергоавтоматика” вже має право на всю дану земельну ділянку – гірку. І знову-таки інфраструктуру додатково накладають на бульвар Дружби народів, 19-а, тобто, на житловий будинок! Київрада продала “Променергоавтоматика” дану земельну ділянку площею 0.3353 га ще в далеому 01.10.2007 р.

 
ДРУГЕ ПОРУШЕННЯ

Дана гірка не могла бути просто так продана якомусь там “Променергоавтоматика” і ця контора не могла отримати ніякий державний акт, ордер за номером... і т.д. без попереднього з’ясування ситуації з місцевою громадою.

ТРЕТЄ ПОРУШЕННЯ

Будівля за адресою бульвар Дружби народів, 19 є адміністративною спорудою. Будівництво таких споруд серед житлових будинків заборонено законодавством за часів СССР. Тому дана споруда була зведена над дорогою з мінімальним заглибленням в тил – лише 5 метрів дорожного-тротуарного покриття по периметру будівлі. В незалежній Україні, яка відійшла від тоталітаризму і підлаштовує своє законодавство до законодавства Євросоюзу, це правило тім більше мусить діяти. Оскільки права людини посідають чільне місце в незалежній державі. Отже, приписувати до адміністративної споруди територію, яка вклинюється в житловий сектор, протизаконно. А тим більше будівництво автостоянки серед житлових будинків – це не припустиме рішення в принципі, оскільки суперечить всім санітарним нормам, протипожежним нормам та ін. про які ви міська влада зобов’язана знати. зобов’язані знати.

Краще б Київрада та київська державна адміністрація думали, куди дівати транспорт мешканців будинків, прилеглих до даної скандальної споруди. Хіба автівкам місце у дворах?

Мешканці прилеглих до споруди бульвар Дружби народів, 19 виставляють забудовникам, замвнику “Променергоавтоматика”  та київській виконавчій владі, а також депутатам Київради, причетним до порушення законів, ось такий припис:

  • припинити всі незаконні будівельні дії за адресою бульвар Дружби народів, 19 і на прилеглій території;
  • відновити гірку повністю до первинного вигляду покривши її дерном, щоб гірка до зими обросла травою;
  • усунити всі виставлені огорожі і залишити огорожу по периметру (на віддалі 5 м від стін будови) і то лише на час  реставрації споруди;
  • знести надбудовані 3 поверхи.

  •  

    Направлено запит на ім’я Прокурора Києва. Дзвонили, обіцяли запросити на розмову з документами. Але вдруге не дзвонили, отже, на об’єктивний розгляд справи за даного окупаційного режиму годі чекати.

    Ну що ж, в разі, якщо зазначені структури не почнуть виконувати даний припис зараз, то зі зміною влади в Києві на владу київлян, на всіх причетних осіб буде накладена контрибуція. Вони власним коштом відновлюватимуть дану місцевість до стану, якого вимагає місцева громада. Процес виплати контрибуції може затягнутися навіть на десятки років і захопить також найближчих родичів даних порушників закону, а саме, їхніх братів, сестер, дітей, онуків, правнуків, і т.д. Тільки так. Права людини – понад усе! Слава Україні!

     

     

     

    0


    Опубликовать