:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Акція «Лапи геть від Біличанського лісу!» – Київ, 20.06.2012, 15:00

Прес-центр «Форум»

 

Чотирьом тисячам гектарам найкращого лісу під Києвом загрожує винищення. Місцева рада смт Коцюбинське привласнила собі величезну рекреаційну зону та віддала легені Києва під забудову.
Київський апеляційний адміністративний суд розгляне скаргу щодо незаконного продажу 4 тисяч гектарів лісу.
Не віддамо наш ліс купці нечистих зажерливих діляг!
Коли: 20 червня о 15:00.
Де: вул. Московська, 8 (ст. метро «Арсенальна», пішки).

Довідка

Протягом трьох років журналісти й активісти у судах намагаються скасувати рішення селищної ради, згідно з якими сотні гектарів лісу стали приватною власністю кооперативів, депутатів селищної ради та їхніх родичів.Активісти звернулися до Президента України з вимогою захистити легені Києва та рекреаційну зону, та виконати свою обіцянку, яку він дав ще у вересні 2011 року. “Не почали (рубати ліс)? Ну, значить, і не почнуть. Ми зупинимо цей процес”, – пообіцяв тоді Президент Янукович. Але до цього часу, незважаючи на обіцянку Президента та залучення Генеральної Прокуратури, Коцюбинська селищна рада на чолі із Вадимом Садовським продовжує «дерибанити» ліс та роздавати його новоствореним кооперативам під забудову.
Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою та службовим становищем. Покарання – від 3 до 6 років без права очолювати відповідні посади). У свою чергу голова Держкомзему Сергій Тимченко також заявив про незаконні дії місцевої влади Коцюбинського. “Можу навести ситуацію з київським лісом поблизу селища Коцюбинське. Де 30 місцевих депутатів спільно з селищним головою, незважаючи на площу селища в 87 гектарів, роздають сотні гектарів рекреаційного ресурсу держави. Після чого земельна комісія винесла рішення про незаконність виділення земель і передала всі документи в прокуратуру”, – зазначив він.
Активісти закликали Президента якомога швидше підписати Указ про створення національного природного пакту на території 4 тис. гектарів лісу без права вирубки. Це єдиний шлях щоб зупинити жадібність та свавілля чиновників та забудовників, які вже наклали лапу, або можуть захопити лісові угіддя для вирубки. Унікальні лісові угіддя можуть ще сторіччями дарувати мешканцям загазованої столиці – нашим дітям – свіже повітря, рекреаційні можливості, відпочинок та затишок. Натомість це місце може перетворитися на чергове «царське село» без права входу більшості громадянам.

«Привласнення та дерибан 4 тис. га лісу – це злочин перед наступними поколіннями. Щодня у лісі відпочивають та займаються спортом тисячі людей. Для жителів Новобеличів та Коцюбинського – це гордість та можливість дихати чистим повітрям. Чотири покоління людей виросли поруч із цим лісом.
Історія із «дерибаном» лісу розпочалася ще у 2008 р., коли рішеннями Коцюбинської селищної 5 скликання від 24.12.2008 та 25.12.2008 501 громадянину передано у приватну власність земельні ділянки загальною площею близько 75,0 га для будівництва житлових будинків, господарських будівель і споруд на території смт. Коцюбинське. Як виявилося, земельні ділянки про які йдеться мова, надані для індивідуального будівництва за рахунок земель лісогосподарського призначення та знаходяться за межами смт. Коцюбинське, що також підтверджується листом КП «Святошинське лісопаркове господарство» від 08.07.2009 №715. КМДА листом від 19.08.2009р. № 014-1208, що:«Територія смт. Коцюбинське є вкрапленою територією в межах м. Києва і з усіх сторін обмежена землями лісогосподарського призначення м.Києва, що обліковуються за комунальним підприємством «Святошинське лісопаркове господарство».

З іншого боку, селищний голова смт. Коцюбинське В.І.Садовський, говорить, що «… зазначені землі частково входять у межі смт. Коцюбинське та за основним цільовим призначенням є землями житлової та громадської забудови. Відповідно до перспективно перспективного плану розвитку смт. Коцюбинське, зазначена земля має використовуватися для будівництва і обслуговуваний житлових будинків, господарських будівель і споруд та під об’єкти соціально-побутового призначення. Також звертаємо вашу увагу, що на виділеній землі відсутній ліс, а є лише деревинна рослинність, віднесена до категорії золених насаджень в межах населеного пункту».

В акті «Обстеження лісових насаджень, що примикають до смт. Коцюбинське від будинків 11 і 11-б по вулиці Меблевій, лікарні та вулиці Шевченка» від 04.06.2009р., проведеного спеціалістами відділу геоботаніки Інституту ботаніки ім. М.Г.Холодного НАН України, зазначено наступне: «Базуючись на проведених дослідженнях лісових насаджень та окремих його ділянок, які прилягають смт. Коцюбинське можна стверджувати, що їх сучасний стан за лісогосподарськими, ботанічними, фітоценотичними ознаками відповідає лісорослинним умовам і характеризується як достатньо задовільний, вони знаходяться у належному санітарному стані, мають природоохоронне та наукове значення, а тому не можуть бути вилученими із державного лісового фонду. Що стосується визначення, даного головою Садовським цьому лісовому масиву як «деревинна рослинність», то зазначимо таке – у ботанічній та лісознавчій літературі такий термін як «деревинна рослинність» не існує, а тип рослинності, утворений на певному просторі деревними та чагарниковими видами, що своєму розвитку функціонально взаємопов’язані, називається лісовою рослинністю або лісом. Тому вважаємо, що Садовський В.І. займається непрофесійним словотворенням і підміною понять для реалізації неприпустимих дій щодо природи».

24.05.2011 Президент Віктор Янукович пообіцяв захистити від знищення ліс біля селища Коцюбинське. Про це у своєму блозі на “Українській правді” повідомила місцевий активіст і депутат селищної ради Ірина Федорів. “Я вивчу цю проблему, дам доручення фахівцям, в тому числі Генеральній Прокуратурі і, скоріш за все, ми втрутимось в це питання для того, щоб не допустити вирубки цього клаптику лісу, який зараз збережено. Не почали (рубати)? Ну то тоді й не почнуть. Ми зупинимо цей процес”, – пообіцяв Президент.

Контакти:

Андрій Скіпальський, (050) 312-39-74

Ірина Федорів, депутат селищної ради смт. Коцюбинське, (050) 419-12-49.

 

 

 



0


Опубликовать