:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Джипери сплюндрували заповідну територію під Києвом

 

Національний екологічний центр України

Про це повідомляє прес-служба Національного екологічного центру України (НЕЦУ). Порушення екологи виявили, приїхавши на територію ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Козинський».

«У минулі вихідні на територію заказника “Козинський” відбувся несанкційований в'їзд великої кількості позашляховиків та організовано так звані перегони, з відповідними наслідками для заповідного ландшафту. “Коли ми у четвер приїхали у заказник, то побачили жахливу картину, - розповідає активістка Національного екологічного центру Вікторія. - Таке враження, що тут рухалась танкова дивізія. Там, де ще тиждень тому зеленіла трава та цвіли квіти, тепер вщент знищено трав'яний покрив, поламано кущі та дерева, скрізь сліди від багать та пікніків. Від проїзду автомобілів на луках залишились величезні ями та колії, усе навкруги забризкано багнюкою. Джипери навіть намагались штурмувати невеликі озерця. Там, де у траві залишились колії від коліс, ландшафт не відновиться ще багато років».

«Але найгірше те, що перегони було організовано у найціннішій ділянці заказника, урочищі Домаха, місці, де зафіксовано найбільшу кількість цінних видів рослин та тварин. Була тут і колонія сірих чапель, але після джиперського заїзду птахи зникли”,- зазначає Вікторія.

Відповідно до Положення про ландшафтний заказник “Козинський”, в’їзд на його територію автотранспорту забороняється. Так само на території заказника забороняється пошкоджувати рослини та дерева, розорювати місця гніздування птахів, створювати шум, розпалювати багаття тощо.

«Це вже не перша подібна історія у заказнику, - коментує ситуацію учасник обстеження заказника Олександр Соколенко. - Ми неодноразово звертались до контролюючих органів зі скаргами на бездіяльність чиновників Обухівської РДА, які зобов'язані слідкувати за дотриманням екологічного режиму у заповіднику, але не роблять цього. На мою думку, це не просто недбалість чиновників, але цілком усвідомлені дії, спрямовані на знищення заказника. Сьогодні вони заплющують очі на різноманітних джиперів,  які знищують заказник, а завтра вони скажуть: ну ось, заказник перетворився на смітник, і звернуться до президента з проханням ліквідувати заповідний об'єкт, бо він, мовляв, втратив екологічну цінність. Не варто забувати, що це майже Конча-Заспа, і сотка тут так само на вагу золота. А вільних земель навкруги вже немає, усе забудовано. Уявіть, скільки мільйонів можна наварити при реалізації такої цінної землі» .

Екологи мають намір найближчим часом звернутись зі скаргою до Генеральної прокуратури, екологічної інспекції та керівництва МВС з вимогою встановити осіб, що знищують заказник, та притягнути їх до кримінальної відповідальності. Також природоохоронці вимагатимуть від прокуратури відреагувати у передбачений законом спосіб на бездіяльність працівників Обухівської райдержадміністрації, які не підтримують територію заказника у належному стані.

ДОВІДКА:

Ландшафтний заказник загальнодержавного значення “Козинський” було створено у 1994 році указом президента з метою охорони цінної заплави правобережної частини Дніпра. Тут і зараз знаходиться чимала кількість рослин та тварин, що охороняються Червоною книгою України та міжнародними договорами. На сьогодні, територія заказника “Козинський” - це остання ділянка заплави Дніпра, що збереглась у природному стані між Києвом та Обуховом.

 

 

 



0


Опубликовать