:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Суд відмовився зупинити будівельні роботи у Гостиному Дворі на час судового процесу

 

Гостинна республіка

 

Окружний адміністративний суд Києва (суддя В. Амельохін)  відмовився зупинити дію постанови КабінетуМміністрів № 1380 від 15 серпня 2011 року про виведення Гостинного двору з Державного реєстру пам’ятників архітектури та зупинити будівельні роботи на його території. Зі сторони позивачів було внесене клопотання про призупинення будівельних  робіт на час судового процесу. Саме це суд вирішив не задовольняти при розгляді справи по суті - про скасування постанови Кабінету Міністрів щодо статусу будівлі. Про це розповіла юрист по справі Марина Соловйова.

Також, суд прийняв до уваги експертну висновок Ольги Пламеницької (IKOMOS) стосовно статусу Гостинного Двору щодо позбавлення статусу пам'ятки архітектури і містобудування національного значення (охоронний номер 872) Гостинного Двору у Києві. Зокрема, про те, що проект реставрації авторства Валентини Шевченко Гостинний Двір є взірцем української реставрації і прикладом не тільки для українських спеціалістів, і являє собою цінність національного значення.

Велику кількість документів надали представники Міністерства культури України і Кабінету Міністрів України, про суть яких юристи зможуть дізнатись лише наступного тиждня, і приймуть рішення щодо подальших дій, зокрема, експертиз, залучення спеціалістів, експертів, тощо.

Наступне засідання по суті справи призначено на 22 серпня, при чому, справу будуть розглядати колегіально, кожна сторона буде надавати свої пояснення.

Нагадаємо, що до суду було подано декілька позовів, зокрема, активіста Вадима Торопова та ПТВП "Гостинний Двір" (приватне торгово-виробниче підприємство), які об'єднали в одну справу, і розгляд якої триває на даний момент.

За інформацією звертатись до прес-служби 067 826 16 86.

 

 



0


Опубликовать