:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Суд заборонив будівництво 360 малих ГЕС на Закарпатті

Олекій ВАСИЛЮК

Суд проти скандального рішення Закарпатської обласної ради, яким на гірських річках заплановано спорудження 360 малих гідроелектростанцій закнчився перемогою екологів. Рішення, яке дозволяло будувати електростанції визнано незаконним і скасоване. Про це повідомляє Інтернет-видання «Закарпаття-Онлайн».

30 липня 2012 р. Закарпатський окружний адміністративний суд ухвалив рішення на користь позивачів В.Феськова, В.Волошина, О.Станкевич, О.Солонтая, О.Лукші. Громадські діячі оскаржували рішення Закарпатської обласної ради № 310 «Про затвердження локальних та обласної схем розташування малих гідроелектростанцій». Це рішення передбачає будівництво до 360 гідроелектростанцій на території Закарпатської області.

Нагадаємо, що після появи цього рішення громадські екологічні організації і жителі гірських рйаоні взапочаткували Всеукраїнську громадську кампанію проти малих ГЕС у Карпатах. 14 березня 2012 р., у Всесвітній день боротьби проти закгат на річках, в багатьох містах України пройшли акції протесту проти будівництва малих ГЕС у Карпатах.

На думку позивачів, рішення Закарпатської обласної ради було прийнято з грубими порушеннямизаконодавства України, а саме - про місцеве самоврядування, доступу до публічної інформації, про місцеві державні адміністрації, про основи містобудування. Тому воно повинно бути скасоване. Знаково, що Міністерство регіонального розвитку та будівнитцва у свою чергу також підтримало позов громадських діячів, наголосивши на недопостумості прийняття подібних рішень Закарпатською облрадою.

 

 


0


Опубликовать