:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Громадські слухання з приводу порятунку гори Юрковиці - субота, 8 вересня 2012 р., 16:00

Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ»

У суботу, 8 вересня 2012 р., о 16:00 відбудуться громадські слухання з приводу порятунку легендарної київської гори Юрковиці.

Незважаючи на численні звернення громадян , влада є бездіяльною і не перешкоджає брутальному нищенню цієї пам'ятки, відддаючи все нові і нові ділянки гори забудовникам. Декілька днів тому на горі з'явився черговий паркан, на цей раз забудовники наблизились впритул до оглядового майданчика. Якщо їх не зупинити, то цієї гори киянам вже не повернути і мальовничими панорамними краєвидами Києва милуватись зможуть тільки обрані власники незаконних забудов.

Тому ми запрошуємо журналістів та всіх небайдужих киян прийти в суботу на відкриті громадські слухання, на яких ми всі разом вирішимо, що робити з руйнівниками,для яких немає нічого святого, а також чим бути Юрковиці - відкритим для всіх парком і частиною заповіднику<<Стародавній Київ>> ,чи новим "Царським селом"

Слухання відбудуться в суботу 8 вересня о 16-00 на горі Юрковиця, орієнтир будинок за адресою вул. О.Шмідта, 18.
Їхати від метро Лук'янівська автобусом 31 до кінцевою зупинки "вул. Татарська", або пішки від метро "Тараса Шевченко" вулицею Нижньоюрківська.

ГІ "Збережи старий Київ"
+38 067 467 6253 Ігор

Довідка :

Схили Юрковиці почали заселяти ще 20 тисяч років тому, під час археологічних розкопок було виявлені знахідки чорноліської та зарубинецької культури. Під час Київської Русі на горі були укріплення, які захищали стратегічно важливий шлях на Вишгород. Значна частина схилів гори зазнала руйнування під час бурхливого розвитку цегельної промисловості в 19-20 столітті, біля підніжжя гори працювало декілька заводів які брали на сировину місцеву глину. Також на горі був цвинтар Іорданського жіночого монастиря,ліквідований радянською владою в 30-і роки. Тоді ж був і проект створення великої паркової зони на всій Юрковиці, який нажаль не був реалізований. Починаючи з середини 90-их років Юрковиця почала активно забудовуватись приватними будинками, при будівництві зрізаються схили, знищуюються дерева, засипаються яри. Зараз незабудовоною та неушкодженою лишилась невелика частина гори, яка нависає над відновленною Миколо-Іорданською церквою.

 


0


Опубликовать