:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Анонс: до міжнародного дня боротьби з видобутком сланцевого газу. 21 вересня, 13:00 – акція протесту біля Мінприроди

 

Сергій ЄФІМОВ

21 вересня о 13:00 під стінами Міністерства екології та природних ресурсів України (вул. Урицького, 35) пройде театралізована акція за заборону вторгнення нафтогазових корпорацій «Shell» і «Chevron» на територію України. Учасники акції у формі перформенсу висловлять ставлення української громадськості до видобутку сланцевого газу, який є шкідливим для довкілля та нав’язується всім нам великими корпораціями.Акція відбудеться в рамках Глобального дня проти фрекінгу (Global anti-fracking day), що проходитиме 22 вересня і буде полягати в акціях протесту проти видобутку сланцевого газу по всьому світу. Акції підтримає рух «Артисти против фрекінгу», який вимагає заборонити видобуток сланцевого газу.



Рух заснований вдовою Джона Леннона Йоко Оно і його сином Шоном Ленноном. Членами коаліції також є музиканти Пол Маккартні та Рінго Старр, співачка Lady Gaga, актори Ума Турман, Алек Болдуїн та інші всесвітньо відомі особистості. Метою проведення акцій протесту є привернення уваги до до проблеми фрекінгу, технології видобутку сланцевого газу, за якої проводиться гідророзрив пластів. Її наслідком є забруднення підземних вод і мікроземлетруси.

Довідкова інформація: Сланцевий газ (англ. natural shale gas) – альтернативний природний газ, що видобувається зі сланцю, складається переважно з метану. Для його видобутку використовують горизонтальне буріння і гідророзрив пласту (англ. hydraulic fracturing). Однак розробка сланцевого газу може призвести до погіршення та руйнування довкілля внаслідок буріння, облаштування родовищ, доріг, трубопроводів та іншого газового обладнання, потрапляння хімічних речовин до ґрунтових вод. Відповідно, страждатимуть і мешканці районів, у яких видобуватиметься сланцевий газ.

Видобуток призведе до прямого порушення земель, знищення рослинного та тваринного світу (деградації та руйнування) потужностями з розробки сланцевого газу. Про ці факти йдеться у тому числі й у офіційних документах уряду США – наприклад, доповіді Агентства США з міжнародного розвитку від 1 травня 2012 р. «Сланцевий газ в Україні. Том ІІ. Екологічна і нормативно-правова оцінка».

Незважаючи на оцінки експертів, представники корпорацій «Shell» і «Chevron», а також Міністерства екології запевняють, що видобуток сланцевого газу буде безпечним для природи і мешканців районів, у яких він проходитиме. При цьому широкій громадськості не надаються матеріали про всі загрози фрекінгу та видобутку сланцевого газу. Низька інформованість населення є прямим порушенням його конституційних прав на вільний доступ до інформації.

За довідковою інформацією та акредитацією ЗМІ: Сергій Єфімов 0937624649.