:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Міжнародна і Європейська федерації журналістів засудили цензуру в УНІАН новин про президента Януковича

Прес-служба Медіа-профспілки

 

12 грудня 2012 року. Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і його регіональне відділення  Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) засудили керівництво Українського  незалежного  інформаційного агентства  (УНІАН) через  цензурування    критики президента Віктора Януковича.

По відношенню до двох журналісток Любові Жаловаги і Валентини Романенко було здійснено акт некваліфікованого   менеджменту і зловживання владою щодо їхніх прав. Вони були оштрафовані на 200 гривень (приблизно 20 євро) за розміщення статті «На Банковій – пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою».

«Ми приголомшені цим кричущим прикладом цензури критичної журналістики, -  сказав Джім Бомбела, президент Міжнародної федерації журналістів, - Відносно  скромний розмір штрафу не може приховати рівня загрози та брутальних наслідків  цієї останньої атаки на незалежну журналістику в провідному  агентства країни».

Згідно із оприлюдненою минулого тижня заявою шести  редакторів сайту УНІАН,  менеджмент  УНІАН дав інструкції, які забороняють публікацію імені  Януковича в будь-якому негативному контексті. 200 гривнень  штрафу було виконанням цієї нової інструкції.

У відповідь на це  відділення МФЖ Незалежна медіа-профспілка України  (НМПУ) засудила  цей акт як грубе порушення трудового законодавства. Відповідно до Кодексу України законів про працю, дисциплінарні покарання обмежені доганою або звільненням працівників. Фінансові ж санкції є прямим порушенням закону і зловживання владою

Заява також нагадує, що такі обмеження трудових  прав  спровокували журналістську революцію в 2004  проти цензури в новинах. 

«Не має значення  отримував  директор УНІАН Вадим Осадчий   інструкції щодо цензури журналістів,  чи він добровільно вдався до політики потурання президенту. Атмосфера  страху і цензури, яка швидко поширюється по всіх  засобах  масової інформації України  повинна закінчитися,  - сказав Арне Кьоніг,  президент Європейської федерації журналістів, -  Влада робить серйозну помилку, якщо вона думає, що Україні журналісти можуть бути поставлені під контроль».

Джерело: http://www.ifj.org/en/articles/ifj-and-efj-condemn-censorship-in-ukraine-national-news-agency


Прес-служба Медіа-профспілки
profpres@ukr.net
http://www.nmpu.org.ua
38-050-310-44-41

 


0


Опубликовать