:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

На кліматичних переговорах ООН з’явились вибухові кульки з гарячим повітрям

 

Марія СТОРЧИЛО, Національний екологічний центр України

4 грудня 2012 року, Доха – Активісти закликали учасників міжнародних кліматичних переговорів ООН в Катарі проколоти кульки, роздуті гарячим повітрям. Таким чином, представники більш ніж 700 громадських організацій з усього світу вимагали відмовитися від перенесення надлишкових квот на викиди парникових газів до другого періоду зобов’язань Кіотського протоколу [1].

За словами активістів, роздута кулька гарячого повітря символізує надлишкові квоти на викиди парникових газів і відображає всю абсурдність ситуації  з перенесенням їх з першого періоду Кіотського протоколу в другий.

«Якщо зараз не зміняться правила Кіотського протоколу, величезний надлишок дозволів на викиди з першого періоду зобов’язань Кіотського протоколу буде перенесений на другий період. Це підірве кліматичні цілі та закупорить політичний прогрес. Вирішення питання надлишкових квот критично важливе задля життєздатності майбутньої кліматичної угоди»,– зазначає Аня Колмус, старший дослідник кліматичної політики громадської організації Карбон Маркет Вотч[2].

«Україна є однією з держав, які мають в своєму запасі найбільшу кількість надлишкових квот і прагне перенести весь обсяг до другого періоду Кіотського протоколу, а може навіть і до нової міжнародної угоди. Ця акція – ще одне нагадування нашим посадовцям дійсно подбати про національні інтереси, відмовитися від повного перенесення  квот і прийняти більш амбітні зобов’язання, щоб досягти реального скорочення викидів»,  - пояснює Марія Сторчило, координатор програми зі зміни клімату Національного екологічного центру України.

Україна є лідером з реалізації проектів спільного впровадження у рамках ринкових механізмів скорочення викидів. Ці проекти, при якісному виконанні, дозволяють залучати інвестиції у модернізацію промислових підприємств. Збереження та покращення їх функціонування по закінченню 2012 року досі не є очевидним. Для того, аби вони продовжилися, країнам необхідно домовитись про умови другого періоду дії Кіотського протоколу.

«Якщо Україна й надалі наполягатиме на повному перенесенні квот, вона ризикує бути відключеною від ринкових механізмів Кіотського протоколу. Це дуже складно назвати відстоюванням національних інтересів», - додає Марія.

Нагадаємо, в ході першого періоду зобов’язань Кіотського протоколу  утворилося приблизно 13 млрд. тон СО2  надлишкових квот на викиди парникових газів. Україна, Росія та Польща збираються перенести весь обсяг квот на Другий період дії Кіотського протоколу, щоб торгувати ними на вуглецевому ринку або використовувати для виконання своїх зобов’язань. Якщо ж перенесення квот на наступний період буде погоджено країнами, то це не призведе до реальних скорочень викидів парникових газів та стане перешкодою на шляху захисту клімату.

Фотозвіт з акції. 


За додатковою інформацією звертайтеся до:
Марія Сторчило
Національний екологічний центр України (НЕЦУ)
Телефон: 044 3623218
Email: storchilo at necu.org.ua
www.necu.org.ua
www.climategroup.org.ua
Слідкуйте за останніми новинами з переговорів.

Примітки:
[1] З 26 листопада по 7 грудня 2012 року в м. Доха (Катар) проходить 18-та Конференція Сторін Рамкової Конвенції ООН з питань зміни клімату та 8 Конференція Сторін-учасників Кіотського протоколу (СОР18/CMP8).
[2] Сarbon Market Watch

 

 


0


Опубликовать