:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Заява ФРІ щодо трьох законопроектів «Про вищу освіту»

 

Максим КИЦЮК, Голова ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ)

 

ФРІВід імені Всеукраїнської молодіжної організації «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ), члени вже декількох поколінь якої з 2005 року перемовинами та протестами боролися за відповідність різних редакцій законопроектів “Про вищу освіту” вимогам молоді, заявляю:

Прем’єр-міністр України одурив громадськість, бо Кабінет Міністрів так і не зареєстрував розроблений експертами різних соціальних груп громадський законопроект “Про вищу освіту”, хоча торік і обіцяв це, та навіть особисто ініціював доопрацювання законодавчої ініціативи в такому форматі. Отже Прем’єр-міністр одурив в тому числі і ФРІ, і союзні нам студентські та молодіжні організації з якими разом ми доопрацьовували законодавчу ініціативу.

  • ФРІ послідовно підтримуватиме законопроект №1187-2, текст якого в цілому відповідає ключовим вимогам молоді, оскільки є текстом зазначеного громадського законопроекту, що розроблявся за нашої участі. Проте підтримуватиме ФРІ його ухвалення парламентом лише у першому читанні. На нашу думку, законопроект містить деякі вади, які опинилися в його тексті, бо ми не змогли вибороти геть усе, що вимагали, у перемовинах з експертами інших соціальних груп під час доопрацювання законодавчої ініціативи. Тому, якщо законопроект №1187-2 буде прийнятий в першому читанні, перемовини щодо його тексту необхідно продовжити.
  • ФРІ загалом не підтримує законопроект №1187, який пропонує: щоб керівництво ВНЗ саме обирало кому і скільки платити стипендію; щоб студентів можна було відрахувати за порушення будь-яких встановлених керівництвом ВНЗ правил; щоб керівництво ВНЗ збільшувало плату за навчання студентів-контрактників у будь-який час і на будь-яку суму; щоб разом з вступними іспитами у ВНЗ повернулось хабарництво; щоб з законодавства зникла державна гарантія того, в яких мінімальних обсягах має здійснюватися фінансування підготовки кадрів з вищою освітою.
  • На нашу думку, законопроект №1187-1 є непрохідним за цього складу парламенту. Законодавча ініціатива також містить вади – зокрема, пропонує узаконити найвище серед країн Болонського процесу навантаження на студентів (36 годин у одному кредиті Європейської кредитно-трансферної системи замість 25-30 годин), що лише погіршить якість навчання.

    Максим КИЦЮК,

    Голова ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ)

    Читайте також порівняльний аналіз законопроектів Центру дослідження суспільства – http://cedos.org.ua/compare2

     

     

    Джерело: http://fri.com.ua/2013/02/zayava-fri-schodo-troh-zakonoproektiv-pro-vyschu-osvitu/

     


    0


    Опубликовать