:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Позиція щодо трьох законопроектів про вищу освіту ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив»

 

Максим КИЦЮК, Голова ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив»

 

«Азарову освіта - як мертвому кобіта!» (с)

Відеорепортажі про те, як весело "Відсіч", "Пряма Дія", ФРІ і УАСС протестували під Кабміном на тему законопроектів про вищу освіту http://radiosvoboda.org/media/video/24895643.html

http://youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BdXoUwlscck http://youtube.com/watch?v=6UoapWuQhVI

http://youtube.com/watch?v=SGF5LAmYqiI

 

ФРІВід імені Всеукраїнської молодіжної організації “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ), члени вже декількох поколінь якої з 2005 року перемовинами та протестами боролися за відповідність різних редакцій законопроектів “Про вищу освіту” вимогам молоді, заявляю:

  • Прем’єр-міністр України одурив громадськість, бо Кабінет Міністрів так і не зареєстрував розроблений експертами різних соціальних груп громадський законопроект «Про вищу освіту», хоча торік і обіцяв це, та навіть особисто ініціював доопрацювання законодавчої ініціативи в такому форматі. Отже Прем’єр-міністр одурив в тому числі і ФРІ, і союзні нам студентські та молодіжні організації з якими разом ми доопрацьовували законодавчу ініціативу.
  • ФРІ послідовно підтримуватиме законопроект № 1187-2, текст якого в цілому відповідає ключовим вимогам молоді, оскільки є текстом зазначеного громадського законопроекту, що розроблявся за нашої участі. Проте підтримуватиме ФРІ його ухвалення парламентом лише у першому читанні. На нашу думку, законопроект містить деякі вади, які опинилися в його тексті, бо ми не змогли вибороти геть усе, що вимагали, у перемовинах з експертами інших соціальних груп під час доопрацювання законодавчої ініціативи. Тому, якщо законопроект №1187-2 буде прийнятий в першому читанні, перемовини щодо його тексту необхідно продовжити.
  • ФРІ загалом не підтримує законопроект № 1187, який пропонує: щоб керівництво ВНЗ саме обирало кому і скільки платити стипендію; щоб студентів можна було відрахувати за порушення будь-яких встановлених керівництвом ВНЗ правил; щоб керівництво ВНЗ збільшувало плату за навчання студентів-контрактників у будь-який час і на будь-яку суму; щоб разом з вступними іспитами у ВНЗ повернулось хабарництво; щоб з законодавства зникла державна гарантія того, в яких мінімальних обсягах має здійснюватися фінансування підготовки кадрів з вищою освітою.
  • На нашу думку, законопроект № 1187-1 є непрохідним за цього складу парламенту. Законодавча ініціатива також містить вади – зокрема, пропонує узаконити найвище серед країн Болонського процесу навантаження на студентів (36 годин у одному кредиті Європейської кредитно-трансферної системи замість 25-30 годин), що лише погіршить якість навчання.

    Максим КИЦЮК,

    Голова ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ)

    Читайте також порівняльний аналіз законопроектів Центру дослідження суспільства – http://cedos.org.ua/compare2

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    0


    Опубликовать