:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Брошура на захист степу видали за кошти, зібрані в Інтернеті

 

Прес-центр «Форум»                                                                                                 

 

Активісти громадської кампанії «Збережемо українські степи!» видали брошуру «Лісорозведення - загроза збереженню степів», на 12 сторінках якої докладно і в той же час в доступній формі викладені причини створення кампанії проти залісення степу.

Перед виданням стоїть завдання роз'яснити на скільки важливо зберегти залишки степів і чому здавалося б благородну справу посадки лісу, в степовій зоні є згубним для дикої природи і вкрай нераціональним з економічної точки зору. Учасники кампанії розіслали брошуру всім підприємствам степової зони України, в бібліотеки регіону, дирекціям територій природно-заповідного фонду, контролюючим і природоохоронним органам і всім Юннатський гурткам у степових областях.

Особливо організатори розсилки розраховують на відгуки юннатів, так як саме юннати є найбільш масовою аудиторією, яка має профільний біологічний і краєзнавчий інтерес а так само значно вищий від середнього рівень екологічної свідомості. Завдяки кільком Юннатський колективам вже вдалося створити нові степові заказники і зупинити локальні порушення природоохоронного законодавства.

З іншого боку, серед лісників так само є досить багато свідомих людей, що люблять природу і розуміючих логіку природних процесів. Деякі з них вже приєдналися до Кампанії. Таким чином, розсилка брошури в лісгоспи переслідує мету розвіяти ілюзію їх керівництва про те що захисники степів - вороги лісників, а навпаки - люди, які прагнуть зробити лісове господарство країни раціональним, ефективним і не допустити випадків протиправних дій, на які вирішуються керівники степових лісгоспів заради виконання поставлених зверху задач. Так, найбільш відомим випадком залишається вирок «3 роки умовно» за залісення степу в центральному Криму.

Найбільш важливим моментом є те, що брошура видана і розіслана за власні кошти учасників кампанії і людей, які пожертвували гроші на брошуру в інтернеті. Можливість видання специфічної літератури про степах шляхом збору коштів в інтернеті сьогодні наштовхнула учасників Кампанії на підготовку інших видань про степах, орієнтованих на інші цільові групи. Сьогодні розпочато підготовку нових видань.

Учасники кампанії дякують усім хто приєднався до збору коштів: Олексію Бурковському, Ользі Надєіній, Андрію Желєзному, Ігорю Балашову, Олександрі Шевченко, Ганні Нужній, Євгену Гаєву, Марії Чернишенко, Ярославу Мовчану, Петру Тєстову, Антону Литвиненку, Катерині Полянській та невідомому активісту, що переказав кощти, не повідомивши свого імені.

Для контактів та з питань отримання брошури звертайтесь:

Василюк Олексій 097 1000473

 

 

 


0


Опубликовать