:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Флеш-моб «Волю дельфінам України!» – Київ, 27.04.2013, 12:00

 

Прес-центр «Форум»

  


В суботу, 27 квітня, о 12:00 біля будинку Київcької міської ради (вул. Хрещатик, 36) відбудеться флеш-моб на захист дельфінів, що утримуються в комерційних дельфінаріях.

Кияни та представники німецької організації Protection Whales зберуться на акцію протесту з вимогами:

- заборони імпорту дельфінів в Україну та їх використання в дельфінаріях;

- заборони продажу українських дельфінів за кордон;

- закриття комерційних дельфінаріїв.

Флеш-моб, на відміну від шоу у дельфінаріях, буде абсолютно легальним та етичним.

Організатори: міжнародна організація «ProWal», Дружина охорони природи «Зелене майбутнє», Громадянська кампанія «Форум порятунку Києва», Молодіжне відділення Національного екологічного центру України.

Для контактів:

Катерина Полянська, ДОП Києва, НЕЦУ 067 266 44 38, ktgreentree at gmail.com

Олег Андрос, ДОП Києва, НЕЦУ 0975027551, greenteremky at gmail.com

Для довідкипро кампанію проти комерційного використання дельфінів в дельфінаріях.

Кампанія розпочалася в Україні у 2009 р. з наступних причин.

Утримання дельфінів в дельфінаріях є жорстоким поводженням з тваринами, людина не може створити для дельфінів умов, що відповідають їх природним потребам. Утримання дельфінів в дельфінаріях суперечить Закону України «Про Червону книгу України», адже всі три види дельфінів, що водяться в Чорному та Азовському морях занесені до неї, «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ».

2009 року перед природоохоронними організаціями України – Дружинами охорони природи Києва, Харкова, Дніпропетровська, Національним екологічним центром України, а також зоозахисниками та небайдужими громадянами постала проблема – стали будуватися дельфінарії у великих містах України: Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові та Донецьку, які знаходяться на значній відстані від моря. Також з’явилися пересувні дельфінарії типу подорожуючих цирків, коли ставився басейн та накривався шатром. На даний момент пересувні дельфінарії закрито. Далеко від моря залишилися відкритими дельфінарії в Києві, Донецьку та Харкові.

Четвертий рік поспіль в Києві незаконно діє дельфінарій «Немо», що зайняв ділянку в районі метро «Іподром» шляхом самозахоплення та утримує дельфінів всупереч Закону України «Про Червону книгу» та іншим законам.

Досі чинне рішення Київради № 732/8069 від 12 липня 2012 р., яке дає можливість будувати в Києві другу в’язницю для дельфінів — океанаріум на території Київського зоопарку.

У деяких великих містах України комерційні дельфнарїі досі утримують дельфінів, добутих сумнівним шляхом.

Головною метою кампанії є припинення функціонування дельфінаріїв в Києві, Харкові, Донецьку та перевезення дельфінів до морських дельфінаріїв з подальшою програмою їх реабілітації та випуском у море; реорганізація приморських дельфінаріїв.

Сайт кампанії: delfinariy.info

 


 

 


0


Опубликовать