:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

НСЖУ і НМПУ вимагають відставки міністра внутрішніх справ

 

Прес-центр «Форум»

 

18 травня 2013 року. Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко або повинен примусити своїх підлеглих виконувати свої обов’язки,   або піти у відставку. Така вимога міститься у спільній заяві Незалежної медіа-профспілки (НМПУ) і Національної спілки журналістів (НСЖУ) після побиття журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук і журналіста газети «Коммерсантъ» Влада Соделя.  

«Побиття відбувалося під час виконання журналістами своїх професійних обов’язків на очах у міліції, яка не втрутилася в інцидент, - відзначається в спільній заяві журналістських організацій, -  Складається враження, що люди в міліцейських погонах свідомо дали можливість правопорушникам бити журналістів. Цей факт підтверджується тим, що  зображення нападників, яке наявне в журналістів,  але воно не зацікавило міліціонерів і  для  затримання правопорушників не вжито належних заходів».   

НСЖУ і НМПУ відзначають, що подібна обурлива  практика стає  традиційною на території України. На думку, журналістських організацій правоохоронці продовжують уперто відмовлятися відкривати кримінальне провадження щодо тих, хто нападає на журналістів. А якщо провадження відкривається, то справу швидко закривають під надуманим приводом.  

Такі дії заслуговують осуду і  є неприпустимими для держави, котра декларує відданість демократичним цінностям і має намір інтегруватися до Європейського союзу. Якщо не покласти цьому край, то логічним  продовженням цієї тенденції стануть інциденти з більш трагічними наслідками для журналістів і черговим знеславленням нашої країни, як це вже траплялося в історії незалежної України.

 

 


Прес-служба Медіа-профспілки
profpres@ukr.net
http://www.nmpu.org.ua
38-050-310-44-41

 

 

 

 

 


0


Опубликовать