:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Над інвалідом знущаються односельці та місцева влада

 

Спілка вільних журналістів «Природа над усе»   

 

У селі Вільховець Звенигородського району, що на Черкащині, 49-річний інвалід ІІ групи по захворюванню Тарас Володимирович Скалига потерпає від морального тиску своїх сусідів. Чоловік страждає на епілепсію та інші хвороби судин головного мозку.
Як розповів Тарас Володимирович, сусід неодноразово погрожував йому захопленням його нерухомого майна та присадибної земельної ділянки. Також хворий чоловік дуже потерпає від музики з сильним підкресленням наднизьких звукових частот, від якої нікуди сховатися, бо стіни помешкання від неї не рятують. Музику часто вмикають сусіди й не реагують на прохання її вимкнути, навпаки, глумляться над ним. Дослідження вчених доводять велику шкоду від впливу низьких частот на організм навіть молодої і здорової людини.
Також дорога, що пролягає між двома садибами, Тараса Скалиги та сусідською, майже постійно зайнята  автомашинами сусідів, так що під’їзд і підхід до сараю та погреба інваліда часто буває неможливим.
Неодноразово терпів інвалід не лише від морального, а й від фізичного тиску своїх сусідів. Так, узимку 2009 року сусід побив його лопатою по голові лише за те, що Скалига зробив йому зауваження, аби він не скидав сніг зі спільної дороги у його двір. Улітку 2012 р. сусід кидався на нього з сокирою, обіцяючись зарубати. Приводом стало те, що Тарас Володимирович йшов, похитуючись з боку на бік, сусід обізвав його алкоголіком. За це інвалід побажав йому пити те, що змушений пити він сам, тобто ліки.
За словами Тараса Володимировича, зараз сусід погрожує спровокувати бійку та здати його або до психічної лікарні, або до тюрми.
Тарас Володимирович хотів продати своє житло, аби оселитися в іншому місці, однак зіткнувся з неможливістю приватизувати свою присадибну земельну ділянку, котру йому погрожують ще й відрізати, оскільки він сам вже не здатен її обробляти. А віддати цю землю комусь в оренду не випадає через влаштовані сусідами труднощі під’їзду та підходу до ділянки.
Ситуація погіршилася відтоді, як Тарас Володимирович поховав матір, залишившись круглим сиротою. Одразу після похорон тиск сусідів став зухвалішим та відвертішим. Тепер інвалід навіть побоюється зайвий раз вийти з дому.
Тарас Скалига стверджує, що місцева влада не реагує на його звернення належним чином. Так, 9 травня 2012 року сусіди поглумилися над його тяжко хворою, тоді ще живою матір’ю, учасником ВВВ, - волочили жінку по землі  після того, як вона попросила вимкнути музику. Тарас Володимирович звернувся зі скаргою до прокуратури по факту знущання, однак там жодним чином не відреагували.
У справі щодо власності на земельну ділянку не допомогли скарги до Держкомзему Звенигородки, Черкас та Києва – земельна ділянка інваліда так і залишилася неприватизованою. Більше того, від головного управління Держкомзему у Черкаській області він отримав відповідь про те, що не має дозволу на таку приватизацію. Зате його сусід уже володіє земельною ділянкою за місцем проживанням самого інваліда.
Ця історія не залишила байдужими членів Спілки вільних журналістів «Природа над усе». На думку голови СВЖ Анжеліки Комарової, «ця  історія змушує поміркувати над тим, чи дійсно українці є гуманною нацією, що гідна називатися європейською, чи ми приречені блукати в лабіринтах феодальної азіатчини? З огляду на цю та силу-силенну інших прикладів безправ’я так званої «маленької людини», системних випадків нелюдяного ставлення місцевої влади до громадян, а також з боку громадян до найслабших членів громади, виникає враження, що центральна влада є лише виразником нелюдяних стосунків усередині суспільства, незважаючи на християнські заповіді про любов до ближнього».
І хоча СВЖ у першу чергу переймається екологічними проблемами, однак було б украй егоїстично «відхреститися» від прохань про допомогу цієї беззахисної людини. Навіть серед тваринного світу найслабшому члену зграї допомагають його сильніші родичі.
Тарас Володимирович просить надати йому правову допомогу для припинення знущань сусідів та приватизації належної йому земельної ділянки.

Телефони для контактів:
Тарас Володимирович Скалига – 096 340 16 43.
Голова селищної ради  Колосенко Тетяна Олексіївна 097 674 39 90.
Селищна рада с. Вільховця – 047 409 02 90.
Прокурор Звенигородки  - 047 402 40 55.

 

Джерело: http://nature-first.info/2013/05/30/nad-invalidom-znushhayutsya-odnoseltsi-ta-mistseva-vlada/

 

 


0


Опубликовать