:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Неонацисти блокували Києво-Могилянську академію

 

Автономна спілка трудящих


 

19.06.201319 червня 2013 р. у стінах Києво-Могилянської академії відбувся виступ горезвісної депутатки-ксенофобки від партії ВО “Свобода” (ВОС) Ірини Фаріон. Активісти Автономної Спілки Трудящих підтримали пікет викладачів, випускників, аспірантів та студентів, спрямований проти право-консервативної пропаганди у стінах університету. Акція була організована студентською профспілкою “Пряма Дія”.

Спокій пані Фаріон оберігали парубки озброєні ножами і газовими балонами та охорона академії, тому охочі поставити незручні питання активісти не змогли потрапити до лекційної зали. Самозвані “охоронці” із ВО “Свобода”  виганяли “ліваків” через те, що вони “провокатори, наркомани та підараси”, а офіційна охорона Академії виконувала накази неонацистів, бо отримала (як стало зрозуміло з їхніх слів) інструкції від керівництва учбового закладу. Ззовні академії вишикувалось близько п’ятдесяти праворадикалів, раніше помічених у нападах на лівих активістів та інших насильницьких діях у складі  неонацистського угруповування “С14″, яке є неофіційною молодіжною организацією ВОС.

Вони тримали у руках провокативні плакати, які нібито мали належати “лівакам”. Праворадикали закидали опонетам  ”співпрацю зі злочинним режимом” (найцікавіше, що при цьому “борці проти режиму” із С14 спонукають неповнолітніх “стукати” до міліції та разом із правоохоронцями “кошмарять” бізнесменів),  ”сталіністські” погляди  і “підозрювали” всіх незгодних із ними у гомосексуальності. Один далеко не юний чоловік з числа праворадикалів чіплявся до молодших за нього лівих активістів, називав їх “підарасами” та запрошував кудись разом відійти. Втім, з ним відходити ніхто не хотів і він продовжував нервово чи хтиво зиркати на опонентів.

Ультраправі скандували:  ”Геї проти “Свободи”! Геї проти фашизму! Геї проти Фаріон!”. Ми мусимо визнати, що це цілком вірні гасла, але вони досить обмежені. Адже і геї і гетеросексуали мають погано ставитися до фашистів. Всі психічно здорові люди знають, що бути фашистом гидко, а геєм нормально. Тож всі люди мають бути проти фашизму, фашистської партії та її парламентської представниці.

Більшість пікетувальників належали до студентського союзу “Пряма Дія”, що сповідує ліві антиавторітарні погляди та заперечує як співпрацю з владою, так і сталіністську політику, а також послідовно виступає проти усіх форм дискримінації.

Міліція мляво стримувала загострення конфлікту, а адміністрація ВИШу була цілком на стороні праворадикалів.  Пікетувальники зберігали спокій та оприлюднили свої претензії до заходу, ВИШу, та конкретно до пані Фаріон. Лунали гасла “Тягнибок, Янукович – нари будуть поруч!”, “Геть фашистів з універів!”, “За науку, проти мракобісся!” тощо.

За весь час акції праворадикали неодноразово намагалися спровокувати бійку, але отримували відсіч. Активісти діяли злагоджено і розсудливо, тому  агресивні дії  провокаторів не досягли своєї мети.

За годину протистояння пікет завершився, і активісти почали розходитися. Хтось із числа право-радикалів  розпилив газ у напрямку колони лівих, та спробував відібрати плакат у студентки НаУКМА. Після цього нападу цей красень, що засвітився у гапонівській акції проти шахтарів Свердловську, був затриманий міліцією, що просто не змогла ігнорувати публічний напад у неї на очах.  Згодом заарештували ще кількох його товаришів. Нині офіційний сайт ВО “Свободи” робить з цих людей “героїв”, які “постраждали” від “злочинного режиму”.

Автономна Спілка Трудящих рішуче засуджує дії адміністрації Академії, яка прикривається “аполітичнністю ВИШу” і забороняє  в стінах університету прояви соціальної та культурної критики. Втім, у той же час усіляко сприяє діяльності консервативних, релігійних та право-радикальних демагогів.

Навчальний заклад – територія науки, свободи і критичної думки, а не мракобісся, ксенофобії та фашизму.

Прочитати про виступ Ірини Фаріон і зробити висновки можна тут. Наукою там і не пахло, а такими персонажами, як пані Фаріон,  мають ілюструвати свої лекції професори-психіатри у Медінституті.

 

 

Джерело: http://avtonomia.net/2013/06/20/neonatsisti-blokuvali-kiyevo-mogilyans-ku-akademiyu/

                                                                                                       

 


0


Опубликовать