:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Отруєння безпритульних собак напередодні державних свят стало ознакою часу. Ганьба вбивцям!

 

Cпілка вільних журналістів «Природа над усе»

 


Cпілка вільних журналістів «Природа над усе» висловлює свій протест проти бездіяльності міліції у сфері захисту тварин від жорстокого поводження.
У столиці знову масові убивства собак: нещодавно на вулиці Заболотного, 102 було отруєно 5 собак. На місці злочину була знайдена велика кількість отруєного м’яса. Собаки помирали на очах дітей, які ними опікувалися. Загиблі тварини були свого часу простерилізовані і вакциновані волонтерами зоозахисного руху. Від отрути загинув також і домашній собака.
16 серпня у Шевченківському районі столиці (у районі Шеченківської площі) було знайдено 15 трупів отруєних тварин. Прикметно, що тварини загинули напередодні Дня бездомних тварин, яке відмічають 18 серпня. Отруєння тварин, за інформацією зоозахисників, було зазделегідь сплановано так званими «догхантерами» через мережу Інтернет.
У Деснянському районі м. Києва від отрути загинуло близько 15 собак, що знайшли собі не дуже затишний притулок на Лісовому цвинтарі.
З огляду на ці дані та  моніторинг ситуації за останні роки випадки отруєння тварин у столиці носять системний характер. Хто є замовником та виконавцем цих злочинів?
Кияни свідчать: отруєння собак на вулицях міста частішають напередодні державних і навіть релігійних свят. Волонтери стверджують, що труять собак комунальники, виконуючи таємні інструкції чиновників; убивають тварин і члени садистського угрупування, які називають себе «догхантерами», тобто мисливцями на собак, координуючись через мережу Інтернет.
На свої письмові звернення до влади громадяни отримують відповіді з абсолютними запереченнями будь-якої причетності влади до масових отруєнь тварин та запевнення у позитивних діях влади у вирішенні цього питання.
На відміну від чиновників, «догхантери» не приховують, а навпаки, відкрито декларують свої наміри, координуючи свої злочинні дії через мережу Інтернет. Незважаючи на те, що діяльність «догхантерів» має ознаки тероризму та наносить великої моральної шкоди людям, міліція не вживає ніяких заходів для припинення їхніх дій. Продовжує працювати сайт «догхантерів», їх запрошують у гості на ефіри популярних телепрограм.
Зоозахисники самотужки провели розслідування та можуть надати слідчим адреси членів злочинного угрупування, однак правоохоронці розводять руками, мовляв, не мають достатніх доказів для притягнення їх до кримінальної відповідальності.
З огляду на нещирість та формальний підхід влади до цього болючого питання, захисники тварин припускають, що діяльність садистського угрупування «догханетрів» вигідна чиновникам, які не здатні вирішувати питання безпритульних тварин гуманним шляхом.
Нещодавно волонтери зоозахисного руху направили міністру МВС Юрію Захарченку листа з вимогою застосувати механізми для припинення злочинної діяльності «догхантерів» в мережі Інтернет та притягти садистів до кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства України.

Що робити?

Спілка вільних журналістів «Природа над усе» закликає волонтерів, опікунів безпритульних тварин та усіх небайдужих бути більш настійливими до адміністративних та правоохоронних органів у своїх вимогах.

Про випадки отруєнь, а також про інші випадки жорстокості до тварин повідомляйте на телефон гарячої лінії КМДА (тел. 1551), оскільки часто-густо чиновники підкреслюють, що не отримують скарг громадян щодо жорстокого ставлення до тварин.

Фіксуйте на свої фотокамери трупи тварин таким чином, щоб у кадр входили свідки злочину, а також адресний план (номер будинку тощо).

Викликаючи міліцію, звертаючись до прокуратури та до комунальних служб, нагадуйте, що вбивство тварини – це порушення Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», та Статті 299 Кримінального кодексу України.

Повідомляти журналістам про факти нищення тварин. Організовувати акції вуличного протесту.

Звертатися по допомогу до політиків, яких ви обирали.


Пам’ятаймо: дії влади – це відображення настроїв широких мас та їхніх моральних запитів. Поважайте себе, не дозволяйте представникам влади принижувати вас за ваші переконання, за вашу гуманну позицію до тварин. Бережіть своїх домашніх улюбленців: вони також можуть стати жертвами підло спланованої акції по зачистці вулиць від безпритульних.
Джерело інформації про отруєння: за повідомленнями волонтерів.

 

Наші статті по темі:

Чиновники "відзначили" День незалежності вбивством собак

Сказ – це хвороба чиновників, неспроможних вирішити питання безпритульних тварин гуманним шляхом

Не вбивай, не кради, не лжесвідчи!

 

 

 

 

 


0


Опубликовать