:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Сланцевим чорнобилям – ні! Акція в Києві 19.11.2013, 11:00

Прес-центр «Форум»

 


19 жовтня об 11:00 в Києві під стінами Кабінету Міністрів, за адресою вул. Грушевського, 12/2, відбудеться акція, приурочена до всесвітнього дня боротьби із фрекінгом. Природозахисна ініціатива “Вільна Земля” разом з іншими активістами вимагатимуть зупинити розробку та заборонити видобуток сланцевого газу в Україні.
Природозахисники і всі небайдужі висловлять своє обурення щодо початку розробки видобутку сланцевого газу в Україні. На їхню думку, видобуток газу методом фрекінгу є шкідливим та дуже небезпечним для довкілля. Вони наголосять, що, окрім екологічної проблеми, місце має також і соціально-економічна.
«Капітал не питає нас, чи хочемо ми цього газу, чи ні. Виявляється, що держава разом із транснаціональними корпораціями може робити, що хоче, нехтуючи довкіллям, життями людей та тварин. Їх хвилюють лише прибутки. І так по всьому світу. Українські ж можновладці ще й мріють про казкову “незалежність” від Росії. Але справжні господарі ми, а не вони. І нам, люду, вирішувати, що має відбуватись тут, на землі, де ми працюємо і живемо», – обурюється природозахисниця Іванка.
Довідка: фрекінг, тобто гідравлічний розрив пластів – метод, що використовують для видобутку сланцевого газу. Під потужним тиском на глибину до п’яти кілометрів під землю закачується рідина, що містить близько 600 хімічних речовин. Вона дозволяє вивільнити із тріщин газ. Ця рідина потрапляє до ґрунтових вод і призводить до появи і розвитку онкологічних захворювань. А сам процес видобутку знищує великі площі природних територій.
Нагадаємо, що в Україні вже йде підготовка до видобування сланцевого газу методом фрекінгу на Донеччині та Харьківщині. Також вже є перші скарги на зниження якості води в цих областях. Місцеві жителі впевнені, що виною цьому є видобуток сланцевого газу.
Контакти: (044) 383-27-41;
(093) 149-51-52 (Оля)


www.forumspaskiev.org.ua

e-mail: forumspaskiev@mail.ru

 

 


0


Опубликовать