:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Заява Інституту Республіка щодо брутального насильства щодо профспілкових та громадських активістів

 

Олександра СКИБА, Інформаційний директор ВГО «Інститут Республіка»


4 грудня 2013 року, близько 21:00 вечора, на Хрещатику поблизу наметового містечка на профспілкових активістів та активістів Всеукраїнської коаліції «За мирний протест!» Анатолія, Дениса та Олександра Левіних скоєно напад кількох десятків неонацистів. Всі профспілкові активісти були жорстоко побиті. Анатолію зламано ребра, Олександру – ніс, Денис отримав опік очей. Зараз вони у лікарні.

4 грудня Конфедерація вільних профспілок України встановила агітаційний намет на центральній вулиці Києва. Профспілкові та громадські активісти брати Левіни біля нього закликали до відставки президента Януковича та Кабінету Міністрів, а також виступали проти «пенсійної», «медичної» та «трудової» реформ, запроваджених урядом, закликали громадян об’єднуватись у незалежні профспілки. Ці заклики лунали як українською, так і російською мовами.

За деякий час група у кількадесят чоловік, викрикуючи гасла, які зазвичай вигукують ультраправі, напала на активістів і жорстоко їх побила. Намет був порізаний ножами, а звукопідсилювальну апаратуру вони винесли у невідомому напрямку.

Заклики до нападу на активістів прозвучали з головної сцени Майдану (їх озвучила людина, яка стояла спиною до людей і скривала своє лице): http://www.youtube.com/watch?v=j26OjtzZJl4#t=41. А депутат від партії «Свобода» І. Мірошниченко, який якраз нагодився до місця інциденту, досить цинічно поставився до того, що відбувається та висловив готовність застосувати насильство до людей з іншими поглядами: https://www.facebook.com/photo.php?v=10202046972388702&set=vb.1018370515&type=2&theater.

Такі методи ультраправих нічим не відрізняються від методів «Беркуту», який по звірячому розігнав акцію протесту на Майдані проти ночі 30 листопада. І люди, які напали на профспілкових та громадських активістів нічим не відрізняються від тих, кого назвали «тітушками».

Такі методи боротьби з інакодумством можуть дискредитувати Майдан не гірше, ніж методи провокаторів від влади. Усі, хто використовуватиме насильство, своїми діями нарощує силу Януковичу.

За іронією долі, напад, який би був засуджений у будь-якій європейській країні, відбувся поблизу зібрання, яке має суто мирний характер та вимагає встановлення європейських принципів в Україні. А постраждалі від агресії були такими ж учасниками протестної акції, як і інші учасники Майдану.

На Майдані зібралися громадяни України різних поглядів, і лівих, і правих, і центристських. Якщо всі ми будемо єдиними, ми зможемо усунути існуючий режим влади. Дії ультраправих провокаторів можуть нанести непоправну шкоду спільній справі.

Ми звертаємося до всіх політичних сил, які присутні на Майдані, та до всіх українських та міжнародних правозахисних організацій:

  • Засудити дії провокаторів, які напали та нанесли фізичні ушкодження профспілковим та громадським активістам Левіним;
  • Вжити заходів для усунення з Майдану ультраправих молодиків, які можуть дискредитувати мирну акцію протесту та спровокувати силові дії з боку силовиків щодо мирних учасників протесту.

Ми робимо цю заяву задля того, аби провокатори не поставили під загрозу МИРНЕ народне повстання. Ми закликаємо до спільної єдності, миру, добра, взаємоповаги! Лише так ми переможемо!

Всеукраїнська ініціатива "За мирний протест!"
www.zmina.org.ua
Тел: +38097-394-32-15 www.zmina.org.ua

 

 


0



Опубликовать