:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Лісоводи відповідатимуть за 6,5 мільйонів гривень, витрачених на знищення степу

 

 

Олексій ВАСИЛЮК, Національний екологічний центр України

 

 

Лісоводи відповідатимуть за 6,5 мільйонів гривень на знищення степуДержавна фінансова інспекція викрила в 9 областях лісові господарства, що саджали ліс на території степу без необхідних для цього документів. Загальна сума завданих збитків – понад 6,5 млн грн..

Інформацію про випадки свавілля лісників установі надав Національний екологічний центр України, який вже кілька років стежить за порушеннями на місцях й вимагає вжити заходів. За нишими даними, лісові насадженян неодноразово створювали на цінних степових ділянках, навіть не оформивши їх як власність лісових господарств. Такі дії лісників, що апелюють до ідей збільшення лісистості, – насправді нецільове використання бюджетних коштів, що є ознакою корупції.

Підприємства Держлісагенства, що фігурують у цій історії, за висновком Держфінінспекції, порушили Лісовий та Земельний кодекси, Закон “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність”, Порядок складання, розгляду та затвердження основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ та Порядок використання коштів державного бюджету, виділених на залісення земельних ділянок.

“Це лише початок. На черзі – порушення проти відповідних осіб кримінальних справ”, – запевнив заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.

Степ – ландшафт, який у Європі визнають як такий, що на межі зникнення. В Україні у своєму первозданному вигляді він зберігся менш, як на 3% території. Степові чорноземи нині майже повністю розорані з сільсько-господарських міркувань. Кожен третій вид рослин чи тварин, занесений до Червоної книги, – степовий. З 2007 року в Україні діє громадська кампанія “Збережемо українські степи!”.

Детальніше: pryroda.in.ua/step

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до:

Василюк Олексій,
Заступник голови Національного екологічного центру України,
097 1000 473

 

 

Джерело: http://necu.org.ua/lisovody-vidpovidatymut-za-65-milyoniv-hryven-na-znyschennya-stepu/

 


0



Опубликовать