:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Стан Маріїнського парку після мітингу тягне на кримінал, – природоохоронці

 

 

Олексій ВАСИЛЮК, Національний екологічний центр України

 

 

 

Фото Сергія ГайдаяСлід, який залишили по собі мітингарі на території Маріїнського парку, заслуговує на кримінальну справу, – вважають у Національному екологічному центрі України й уже звернулися із вимогою знайти та покарати винних до Генеральної прокуратури України.

Територія Маріїнського парку, де протягом кількох останніх тижнів перебували учасники мирної демонстрації, на думку природоохоронців, суттєвого деградувала.

“Відбулось засмічення, руйнування елементів зовнішнього дизайну парку, утрамбовування ґрунту, пошкодження дернини, дерев та їхнього коріння через розпалювання багать та встановлення бочок для обігріву людей”, – резюмує Олексій Василюк, заступник голови НЕЦУ. За його словами, це – порушення законодавства, адже Маріїнський парк – парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва, що є об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років згідно зі ст. 252 Кримінального кодексу України.

У ст. 38 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» зазначено, що на території парків-пам’яток садово-паркового мистецтва забороняється будь-яка діяльність, що не пов’язана з виконанням покладених на них завдань і загрожує їх збереженню.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до:

Василюк Олексій,
Заступник голови Національного екологічного центру України,
097 1000 473

Фото Сергія Гайдая.

 

Джерело: http://necu.org.ua/stan-mariyinskoho-parku-pislya-mitynhu-tyahne-na-kryminal-pryrodoohorontsi/

 


0



Опубликовать