:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Акція проти злочинного знищення «Пивзаводу на Подолі» – 17 лютого 2014 р., 10:00

 

 

Колектив «Лівої опозиції»

 

 

Від редакції. Звісно, ідеальним було б знайти для працівників заводу нові робочі місця, а будівлю пивзаводу зберегти як історичну пам'ятку, зупинивши виробництво - оскільки пиво і спиртне як явище не є суспільно корисним. У цьому контексті нам більш прикро, що в Києві знищено швейну фабрику "Ластівка", необхідність існування якої ні в кого не викликає сумнівів. Однак, оскільки протест на пивзаводі розвивається суто у руслі боротьби за робітничі права, вважаємо за доцільне розмістити цей матеріал.

Анонс «Лівої опозиції»:

У понеділок, 17 лютого 2014 р., захисники «Пивзаводу на Подолі» вимагатимуть від Генеральної прокуратури України врятувати підприємство. Акція розпочнеться о 10:00 біля будівлі ГПУ (вул. Різницька, 13/15). «140-річний пивзавод має цінність для всіх киян, а його знищення є злочинним. Ми вимагаємо від прокуратури зупинити дії по фізичному знищенню заводу та надати громадськості інформацію щодо реальних власників підприємства», – зазначають активісти.

 

Акція розпочнеться о 10:00 біля будівлі ГПУ (вул.Різницька, 13/15). Серед вимог протестуючих: перевірити законність набуття акцій “Пивзаводу на Подолі” будівельною компанією “Акроліт”, перевірити правомірність звільнення, а також виявити факти шахрайських дій, які могли призвести до погіршення економічного становища підприємства. Також необхідно перевірити інформацію щодо переведення коштів заводу в офшорні юрисдикції. “140-річний пивзавод має цінність для всіх киян, а його знищення є злочинним. Ми вимагаємо від прокуратури зупинити дії по фізичному знищенню заводу та надати громадськості інформацію щодо реальних власників підприємства”, – зазначають активісти. Акцію підтримає соціалістичне об’єднання “Ліва опозиція”.

Згідно наказу про масові скорочення, увесь трудовий колектив, що налічує 100 працівників, буде звільнено 28 лютого 2014 р. При цьому завод не є банкрутом і не перебуває у процедурі припинення – продаж продукції погіршився через незадовільну роботу відділу збуту, упевнені активісти. Частина обладнання вже було порізано на металобрухт, але матеріальна база, що лишилась, дозволяє забезпечити увесь виробничий цикл (зокрема, працюють 10 циліндро-конічних танків для пивоваріння). „Завод залишається чи не єдиним в Україні, який виробляє продукцію без ГМО”, – підкреслюють унікальність виробництва працівники.

Збудований 142 роки тому, „Пизавод на Подолі” виступає найстарішим пивоварним підприємством Києва. „Будівля проектувалась петербурзьким архітектором Володимиром Ніколаєвим. За його проектами, до речі, збудовані окремі об’єкти на території Києво-Печерської Лаври, пам’ятник Богдану Хмельницькому та будинок Купецького зібрання з концертною залою (збудований 1882 року; зараз тут знаходиться Національна філармонія України). Без перебільшення усі ці об’єкти, як і пивзавод, сформували обличчя Києва та залишаються пам’ятками старовини”, – підкреслюють активісти.

Протестуючі упевнені, що компанія-власник, наближена до Олександра Ярославського, прямо зацікавлена у занепаді виробництва. Раніше ТОВ „Будівельна компанія „Акроліт” збудувала бізнес-центр „Ільїнський” на території знищеної швейної фабрики „Ластівка”.

У п’ятницю 14 лютого, активісти на прохання працівників заводу провели першу акцію, в ході якої вони звернулись до голови КМДА. “КМДА має створити робочу групу з метою недопущення масових звільнень, перевірки законності здійснення дій власників “Пивзаводу на Подолі” та пошуку інвестора. Інакше Київ втратить історичну пам’ятку, а соціальна напруга посилиться. В іншому разі працівникам доведеться брати відповідальність за долю заводу на себе”, – уточнюють захисники заводу.

Контакт: 063-195-41-94


Джерело: http://gaslo.info/?p=4940

 

 

 

 


0



Опубликовать