:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Колишній зоопарк Януковича у Межигір’ї – під контролем Самооборони Майдану

 

 

Олег АНДРОС

 

 

Колишній президент України, втікаючи, лишив у резиденції у Нових Петрівцях цілий зоопарк – там живуть страуси нанду, африканські страуси, антилопи Канна, папуги і благородні олені.
Про це розповіли спеціалісти, які виїхали до Межигір’я, аби проконтролювати добробут тварин – Сергій Григор’єв, начальник науково-просвітницького відділу Київського зоопарку, і Богдан Швайка, колишній начальник відділу птахів Київського зоопарку. Зараз вони знаходяться у резиденції.
Вони виявили таких рідкісних тварин, як страуси нанду, африканські страуси, антилопи Канна, папуги і благородні олені. Повний список ще складають. Розповідає Сергій Григор’єв: «Для усіх тварин створені дуже хороші умови. Нам пропонували перевезти їх до Київського зоопарку, однак там гірші умови, в яких вони не виживуть. У Межигір’ї для тварин створені чудові умови: відносна стерильність, сіно, запас кормів дуже хорошої якості. Єдиний недолік – на вольєрах нема замків, двері просто зачинені. Також є перестороги щодо поводження з тваринами: відомо, що п’ятирічний самець антилопи Канна агресивний».

Персоналу міні-зоопарку наказали залишити резиденцію вчора, 21 лютого. 22 лютого сотня самооборони Майдану взяла його під охорону. Зараз вони разом зі спеціалістами Київського зоопарку розшукують персонал зоопарку та просять їх прийти на роботу. Деякі вже повернулися, в тому числі тракторист, який на тракторі привіз корми. Тепер головне - забезпечити спокій тварин і вихід на роботу всіх працівників.

23 лютого вранці почнеться інвентаризація всіх тварин. Кормів на складі вистачить на 7-10 діб. Це все якісні комбікорми у якісних складах. Зранку складатимуть список постачальників і тих, хто корми привозить.

Григор’єв каже: «Я і Богдан Швайка ночуватимемо тут. Ми не можемо зараз дістатися до декількох папуг у самій резиденції, оскільки треба, щоб спершу до неї зайшли мінери для пошуку можливих мін та народні депутати. Лише ці птахи зараз не нагодовані. Але якщо у папуг є вода, то добу вони точно протримаються.

Ще нам відомо про породистих собак, яких також тут кинули напризволяще, але їх порятунком зараз займаються інші люди.

Зараз поки тут панує ейфорія. Тому ми закликаємо відвідувачів не виявляти зайву увагу до цього зоопарку. Тваринам не потрібна велика відвідуваність – тут вони звикли лише до обслуговуючого персоналу. І усі клітки без замків. Також не потрібна істерика, що тут «гинуть тварини». Закликаю: утримайся від  паломництва до зоопарку Януковича! Про його потреби ми повідомимо».
Скоро буде вирішено, хто стане комендантом Межигір’я і комендантом зоопарку зокрема. Ймовірно, зоопарком керуватиме Богдан Швайка. Поки ситуація не налагодиться, Григор’єв та Швайка не їхатимуть з резиденції.

Для контактів: Сергій Григор’єв, 050 443 22 72.

На фото: Сергій Григор’єв у Межигір’ї, 22 лютого 2014 р.

Деякі фото міні-зоопарку Януковича є тут.

 

 

 


0



Опубликовать