:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Пікетування Мінприроди «Еколюстрація, або революція триває!» – 16 квітня, 11:00, вул. Урицького, 35

 

 

 

Прес-центр «Форум»

 

 

 

16 квітня (середа) об 11:00 розпочнеться пікетування Міністерства екології та природних ресурсів України (вул. Урицького, 35 нова назва  -  вул. Липківського) екологічною громадськістю.

Першою вимогою даної акції є початок люстрації в структурі Мінприроди. Другою вимогою акції є надання міністром звіту про свою роботу з моменту призначення, а також оприлюднення плану роботи Міністерства на наступний квартал, на поточний рік та план роботи по стратегічним напрямкам на  найбличжі 3 роки.

Нагадаємо, що 27 лютого 2014 року міністром був призначений МОХНИК Андрій Володимирович. Таким чином  16 квітня міністр вже перебуватиме на своїй посаді півтора місяці.

5 березня відбулася зустріч громадськості з міністром Мохником у Мінприроди, на якій було домовлено про проведення тематичних зустрічей (по питаннях сланцевого газу, клімату, енергетики, заповідних територій, по питанню утримання диких тварин у неволі та ін.) з громадськістю, які так і не відбулися з невідомих нам причин.

Екологічна громадськість прагнула би бачити політику Мінприроди направленою в першу чергу на збереження природи, а не на експлуатацію природих ресурсів.

 

Крім вищезазначеного, екологічна громадськість вимагає від міністра екології:

1.      Відкритих і прозорих конкурсів на посади в міністерстві; обговорення кандидатур на посади з громадськістю.

2.      Обговорення з громадськістю позиції Мінприроди перед офіційними зустрічами та переговорами по екологічних питаннях на державному та міжнародному рівнях.

3.      По новим призначенням – коли і де були оголошені конкурси на посади в Міністерстві та скільки було кандидатів? По яким критеріям відбулися нові призначення (зокрема заступника міністра Настасенко Олександра ГригоровичаГолови Державної екологічної інспекції України Казимира Михайла Миколайовича).

4.      Оприлюднення на офіційному сайті Мінприроди протягом тижня біографій, податкових декларацій, та звітів про роботу керівників за останні 3 роки:

·         департаментів Мінприроди,

·         підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Мінприроди,

·         центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра екології та природних ресурсів України.

5.      Провести переатестацію всіх начальників департаментів та відділів Мінприроди, а також Державного Агентства екологічних інвестицій. Провести відкриті, прозорі  і фахові конкурси на ці посади.

6.      Нового формату і складу громадської ради при Мінприроди – щоб вона стала ефективним інструментом впливу громадськості на політику Міністерства.

 

Контакти:

Катерина Борисенко, еколог, громадський активіст  067-969-19-79

Наталія Вишневська, еколог, громадський активіст  098-257-61-76

Сергій Єфімов, Морква-клуб 093-762-46-49

Ольга Мончак, Українська молодіжна кліматична асоціація 096-111-25-44

 

 

 


0



Опубликовать