:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Покришки і сажу прибрали з берегів Либіді

 

 

 

Прес-центр «Форум»

 

 

 

Півтора місяця витратили природоохоронці, аби добитись вивезення з берегів Либіді сажі та перегорілих покришок, які сюди звезли з Майдану ще у лютому.

Як ми повідомляли раніше, після «наведення порядку» на місці трагічних подій на вулиці Грушевського, комунальні служби Печерського району столиці вивезли токсичну сажу та залишки перегорілих покришок на так званий  .«полігон тимчасового зберігання снігу».. «Полігон» знаходиться на перехресті вулиць Кіквідзе та Саперно-Слобідської, на березі річки Либідь. Вся територія, де розміщено полігон, віднесена до природно-заповідного фонду. Екологи вбачають в таких діях комунальників – серйозне порушення 252 Кримінального кодексу України.

2 квітня Державна екологічна інспекція у м.Києві «не розгледіла» на берегах Либіді сажу, покришки і сміття. Про це Національному екологічному центру України повідомив перший заступник голови Держекоінспекції у м.Києві Є.М.Білоус у листі №2-101-08/20 від 27.03.2014. «Державними інспекторами з охорони навколишнього п природного середовища м.Києва… в результаті обстеження території річки Либідь наявність несанкціонованого розміщення відходів не підтвердилось, залишки барикад та шин відсутні» - говориться в листі екоінспекції.

Екологи звернулись зі скаргою на бездіяльність Держекінспекції і ось, вже за тиждень покришок і сажі на берегах Либіді не стало.

«Ми сподіваємось що, користуючись таким досвідом, комунальники будуть надалі більш дбайливо ставитися до такої природної та історичної пам’ятки як річка Либідь та урочище Лиса гора» - коментує активіст Дружини охорони природи м. Києва Дарья Ширяєва.

«Порівнюючи фото, зроблені 7 березня та 12 квітня, добре видно що токсичні відходи дійсно були. Відтак, столичні екоінспектори збрехали. – додає заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – Після зміни керівництва Держекоінспекції України, цей випадок стає першочерговою задачею для люстрації в Держекоінспекції».


 

 


0



Опубликовать