:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Київський зоопарк, ситуація накаляєтся. Звернення Анжеліки Комарової до голови Київської міської державної адміністрації Владимира Бондаренка

 

 

 

Анжеліка КОМАРОВА

 

 

Шановний Володимире Дмитровичу!
Під час зустрічі з громадськими активістами мені запала в душу Ваша розповідь про Вашого маленького онука, який ступає по землі так обережно, щоб не зачавити якусь комашинку, який викуповує у рибаків рибу, аби випустити її в річку... «Отакого б директора в Київський зоопарк», – промовили Ви тоді, чим посіяли в моєму серці велику надію. 
Знаєте, Ваша сердечна розповідь розчулила мене тому, що я дитиною ставилася до живої природи так само, як і Ваш онук, і таке ставлення я зберегла на все життя. Працюючи в зоопарку і оцінюючи кожну ситуацію з позиції добробуту тварин, я почала ставити незручні запитання зоологам та керівництву. Спочатку від мене віджартовувалися, потім дратувалися, далі стали відсторонюватися, а потім мені оголосили відверту війну, намагаючись мене, як чужорідне тіло, вижити з зоопарку, знищуючи морально і фінансово. На щастя, в зоопарку працюють люди, які поділяють мої погляди, і ми прагнемо змінити ситуацію таким чином, щоб зоопарк став територією добробуту тварин, соціальної справедливості та закону. Оскільки керівництво не бажає йти з нами на чесний діалог, а водночас позитивних змін ми не бачимо, швидше навпаки, то ми змушені звертатися по допомогу до однодумців з зоозахисного руху та журналістів. 
В зоопарку Вам скажуть, що особисто я порушила свої посадові інструкції. Тоді я наведу паралель з революцією, адже саме революційних змін і потребує сьогодні зоопарк. Виконувати волю тих, хто порушує закон, означало б те, що і я порушую закон. Я, як учасник вже другого Майдану, так не буду чинити ніколи. От уявіть, що Ваш онук приходить працювати в зоопарк і стикається з байдужістю до тварин і зацікавленістю керівництва до збагачення за їх рахунок. Хіба скорився б такій ситуації Ваш онук? 
У відповідь на обґрунтовану критику ми отримуємо скажену лють. У зоопарку, як не дивно, ненавидять захисників тварин, ненавидять журналістів. Про це ви мали змогу пересвідчитися під час зустрічі з колективом. Не весь колектив, а ті, кого дуже влаштовує система розгалуженої корупції, кричали найбільше, як той злодій, на якому «шапка горить». Вони навіть Вашої присутності не посоромилися, і ганьбили себе та імідж зоопарку своєю агресивною поведінкою, порушуючи культурні та правові норми. Хоча б десяту частку такої активності ці люди проявили свого часу на Майдані! Та куди там… Зауважте: до Майдану у керівництва та більшості колективу було дуже вороже ставлення. Уявіть собі: з дверей мого кабінету та окремих моїх колег-патріотів зривали, кидали на землю та топтали ногамии державну символіку – жовто-блакитні стрічки, які я принесла з Майдану. А чому? Тому що Майдан для корупції – це загроза. А нещодавно мені винесли догану та обдерли в заробітній платні за те, що я, в рамках своїх посадових обов’язків, завела знімальну групу на кормокухню! І це лише маленька рисочка картини повного правового нігілізму. Складається враження, що Київський зоопарк загруз у часовому болоті часів сталінщини. 
…Гадаю, Ви пам’ятаєте, що ми познайомилися з Вами, Володимире Дмитровичу, у той період, коли я у рядах громадських активістів та журналістів долучилася до боротьби проти корупції у міській владі під орудою О. Омельченка. Ми були тоді з Вами в одному таборі, а Омельченко – у протилежному. Мені прикро сьогодні бачити, що директор зоопарку Кирилюк в такій тісній дружбі з одіозним екс-мером, який навіть (і сміх, і гріх!) очолив громадську наглядову раду при зоопарку, з тим самим екс-головою КМДА, якого кияни зненавиділи за знищення історичних пам’яток та зелених зон. Саме за Омельченка, і за його згодою, Кирилюк розпочинав і не закінчував будівництво за будівництвом на території зоопарку. Ці мертві довгобуди маячать у зоопарку, як докори владі, яка нікого так і не покарала за таку злочинну недбалість. Ну, звісно, не став би себе сам карати Омельченко чи його спадкоємець Чернівецький за організовані власноруч схеми та оборудки!
Тепер при владі Ви, Володимире Дмитровичу, і часи вже інші, адже відбувся Майдан, на якому пролилася кров. Невже ж і далі триватиме в наших комунальних структурах корупція, стагнація, безлад? Директорів зоопарку перевіряють фінінспекції, прокуратури та КРУ, оголошують цифри фінансової шкоди з шістьма нулями, а вони продовжують працювати, та ще й порушують колективний договір, правові норми, і … нікого, абсолютно нікого ще не покарали! Кожен директор, як той гусак, виходить сухим із води, та ще й з роздутими кишенями, тож і наступний приходить з упевненістю, що тут можна безкарно поживитися. Кирилюк прийшов сюди вже вдруге! Та ще й привів із собою банду «своїх». «Собаки гавкають, а караван іде», – ця приказка з вуст керівництва зоопарку звучить з відвертим цинізмом, а означає те, що незважаючи на гостру критику в ЗМІ та перевірки контролюючих органів, з зоопарку виносять цілими караванами бюджетні гроші. А кияни та гості столиці водять до зоопарку дітей і наївно думають, що тут працюють добрі люди, закохані в живий світ природи… Чи враховує Вас таке дволике обличчя столичної влади? Нас – категорично ні.
Шановний Володимире Дмитровичу! У час, коли в країні відбуваються корінні зміни, Ви маєте зробити вибір: підтримати корупціонерів чи захисників прав тварин. Порадьтеся зі своїм онуком!

 

З повагою,

Анжеліка Комарова, Голова Спілки вільних жураілістів «Природа над усе»


 


0



Опубликовать