:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Енергозбереження - головний компонент енергобезпеки України

 

 

 

Національний екологічний центр України

 

 

 

Ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів - це перший пункт на шляху України до реальної енергетичної незалежності. Кабінету Міністрів слід ліквідувати перехресне субсидування, внести зміни у законодавство щодо енергозбереження, підвищити будівельні стандарти, підтримати утеплення приміщень та модернізувати виробництво приватного сектору. Такий алгоритм у Національному екологічному центрі України (НЕЦУ) розглядають як найбільш оптимальний для країни.

"В умовах військової агресії та зазіхань з боку Росії на нашу територіальну цілісність нам потрібно відмовитися від планів щодо створення заводу з фабрикації ядерного палива за технологіями російського холдингу ВАТ «ТВЕЛ» та не добудовувати два нових енергоблоки на Хмельницькій АЕС”, - вважає Тетяна Вербицька, експерт з енергетичної політики. На її думку, варто проводити реформування ринку електроенергії та зменшувати її втрати в мережах. Якщо раніше це було для України питанням вибору, то сьогодні це передумова енергетичної та національної безпеки.

Утім квапливі пошуки альтернативи не повинні зашкодити інтересам самих українців та стати знаряддям популізму політиків. "План замінити російський газ за рахунок видобутку газу нетрадиційних покладів на власній території, про який неодноразово заявляли в уряді, наразі видається нереалістичним і може зашкодити економічному розвитку цілих регіонів на Сході й на Заході”, - вважає Олена Міскун, експерт з міжнародних фінансових організацій. За її словами, на розгортання інфраструктури й буріння підуть роки, ніхто не гарантує, що газу буде достатньо і що він обійдеться громадянам дешевше за імпортний. Крім того, застосування технології фрекінгу - загроза здоров'ю і господарствам десятків тисяч українців.

Найбезпечніша та найдоступніша альтернатива, яку суттєво недооцінює держава, - енергозбереження, запевняють в НЕЦУ. Адже воно не потребує масштабного фінансування коштом платників податків та має довгостроковий ефект.

“Якщо заходи з енергозбереження впровадити у промисловість, сільське господарство, сферу послуг і житловий сектор, це дасть можливість щороку економити близько 11,4 млрд. євро, що більше, ніж Україна заплатила за імпорт газу та ядерне паливо у 2013-му”, - зазначає Артур Денисенко, координатор енергетичної програми. За його словами, цей процес підвищить конкурентоспроможність української економіки, зменшить навантаження як на гривню, так і на природне середовище.

За більш детальною інформацією звертайтеся до прес-служби НЕЦУ:
Тел.: +380 (97) 923 75 31

E-mail: slavka.kutsay@gmail.com

Національний екологічний центр України (НЕЦУ) - громадська природоохоронна організація національного рівня, що має 24 територіальних відділення, які діють по всій Україні. Ми працюємо на захист природних територій, біорізноманіття, для попередження глобальних змін клімату та негативних наслідків енергетичного сектора. НЕЦУ спонукає чиновників та політиків ухвалювати рішення з урахуванням необхідності збереження довкілля та безпеки населення й готує відповідні дослідження та пропозиції.

 


 


0



Опубликовать