:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Екоінспектори не знайшли покришки з Майдану

 

 


Прес-центр «Форум»

 

 

 

Державна екологічна інспекція у м.Києві не  розгледіла на  берегах Либіді сажу, покришки і сміття. Про це повідомив Національному екологічному центру України повідомив перший заступник голови Держекоінспекції у м.Києві Є.М.Білоус у листі №2-101-08/20 від 27.03.2014. «Державними інспекторами з охорони навколишнього п природного середовища м.Києва… в результаті обстеження території річки Либідь наявність несанкціонованого розміщення відходів не підтвердилось, залишки барикад та шин відсутні» - говориться в листі екоінспекції.

Як ми повідомляли, після «наведення порядку» на місці трагічних подій на вулиці Грушевського, комунальні служби Печерського району столиці вивезли токсичну сажу та залишки перегорілих покришок на так званий полігон тимчасового зберігання снігу. «Полігон» знаходиться на перехресні вулиць Кіквідзе та Саперно-Слобідської. Звозити туди сніг комунальникам доручає Розпорядження КМДА №1660 від 23.09.2013 «Про утримання доріг та тротуарів у місті Києві у зимовий період 2013-2014». Щороку аналогічним розпорядженням сніг з урядового кварталу вивозять сюди. Брудний сніг тане і стікає в русло річки Либідь, яка саме тут витікає з підземного колектора. Вся територія, де розміщено полігон, віднесена до природно-заповідного фонду. Екологи вбачають в таких діях комунальників – серйозне порушення 252 Кримінального кодексу України. Цього ж разу замість снігу виявилась велика кількість сажі та покришок, бруківки, гільз і залишків барикад. Проте вивезли все на звичне місце.

«Достатньо переглянути будь-яке фото або відео з берегів Либіді, щоб стало зрозуміло на скільки неправдивим є лист Держекоінспекції. – коментує ситуацію заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк. – Зміна влади, як бачимо, не привела до зміни стандартних методів роботи Держекоінспекції, а саме – надання неправдивої інформації та написання звітів про перевірки, не виходячи з кабінету. Сьогодні ми розраховуємо що екологічна люстрація, якої ми вимагаємо від Мінприроди України, розпочнеться з повної заміни керівництва Держекоінспекції та її підрозділів».

 

Відео з місця подій:

https://www.youtube.com/watch?v=gwBie1iROSg

Фото:

https://www.facebook.com/vasyliuk.oleksij/posts/569174686511240

https://www.facebook.com/vasyliuk.oleksij/posts/570131756415533

 


0



Опубликовать