:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Ділки, скориставшись нестабільної ситуацією в країні, продовжують нищити Карпатські річки.

 

 

Петро ТЄСТОВ

 

 

 

Протягом останніх місяців активізувалось будівництво Голошинської  малої ГЕС на р.Білий Черемош. Техніка працює і в будні, і у вихідні, знищуючи природні береги та русло.  Дозволи на будівництво видавались колишньою владою без врахування думки громадськості, і тому ділки, боячись справедливого та законного їх аналізу та перегляду,  вирішили провести будівельні роботу у максимально стислі терміни

Проти будівництва цієї ГЕС (і взагалі всіх малих ГЕС по басейну ріки Черемош) виступають органи місцевого самоврядування, екологічні та туристичні громадські рганізації,національні природні парки, місцеві громади.

Малі ГЕС на р.Білий Черемош та її притоках призведуть до повного вимирання карпатської форелі,затоплення порогів вище ГЕС та обміління русла нижче, чим  знищать туристичний потенціал долини р.Білий Черемош  і  лишають місцеве населення можливості заробляти на екологічному,спортивному та зеленому туризмі та поліпшити завдяки цьому  соціально-економічне становище депресивного регіону.

Також це ставить під питання якість води і екологічну безпеку всіх населених пунктів,які використовують воду р.Черемош для водопостачання,зокрема м.Чернівці.

Малі ГЕС жодним чином не вирішують питання соціально-економічного становища місцевих громад чи питання енергонезалежності, бо створюють лише декілька робочих місць, а вся їх рентабельність побудована на корупційно високому розміру «зеленому тарифі», яким їм компенсовується за рахунок державного бюджету.

Дозволи на будівництво видавались при колишній корумпованій владі, і тому, громадськість звертається до Міністерства екології і природних ресурсів та Івано-Франківської ОДА з вимогами :

1) тимчасово призупинити будівництво малих гідроелектростанцій на річках Верховинського району Івано-Франківської області

2) утворити комісію в яку включити представників всіх зацікавлених

3) питання подальшого спорудження малих гідроелектростанцій в районі вирішити за результатами роботи комісії

У випадку ігнорування вимог захисники карпатських річок обіцяють повернутись до широкомасштабних акцій протесту в Києві та на місці будівництва ГЕС – у Карпатах.

 

Контакти:

Петро Тєстов

interfan.ua@gmail.com

095 255 33 22

 

 

 

 


0



Опубликовать