:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Київський зоопарк замовчує факти смертей тварин

 

 

Прес-центр «Форум»

 

 

Поки Бондаренко «кришує» Кирилюка, у зоопарку продовжують гинути тварини.

Як повідомили співробітники Київського зоопарку, декілька тижнів тому у цій установі помер рожевий фламінго. Однак на офіційному сайті даної комунальної організації ця сумна новина досі не висвітлена.
Рожевих фламінго стає все менше у комунальній організації, очолюваній Євгеном Кирилюком. Столичний зоопарк уже котрий рік знаходиться в занепаді. Відвідувачі констатують: кількість тварин зменшується, умови їх утримання погіршуються.
«Від чого помер фламінго? Чи один лише цей птах загинув? Керівництво зоопарку відмовчується. З огляду на приховування факту смерті фламінго, виникає цілком логічне запитання: а чи не загинули ще якісь звірі, риби чи рептилії? Такий режим секретності – це ганьба для комунальної організації. Я, звісно, радий, що у зоопарку взагалі існує сайт, бо за часів Толстоухова, у 2010-2012 рр., не було і його. Але навіщо потрібен сайт, який не висвітлює реалії життя зоопарку?», – ставить питання Олег Андрос, заступник голови СВЖ «Природа над усе».
Розвитку зоопарку не сприяє й давня дружба гендиректора зоопарку Кирилюка з «меценатом» Олександром Омельченком.
Цей діяч, колишній голова КМДА, має геть зіпсовану репутацію: за його згоди було знищено безліч зелених зон та історичних пам’яток у столиці, і саме за керівництва Омельченка Кирилюк розпочав, але так і не закінчив декілька довгобудів у зоопарку.
Прикметно, що саме Омельченко очолив нещодавно скликану Кирилюком громадську раду при зоопарку. Ця особа не сприятиме прозорості діяльності організації й утвердженню демократичних засад її діяльності. Громадська рада заслужено отримала назву «кишенькової» після скандального нападу на активіста Віталія Черняховськогопросто під час її засідання.
Також, незважаючи на всі зміни, що відбуваються в країні під впливом Майдану, у Київському зоопарку продовжує діяти абсурдний наказ Євгенія Кирилюка «Про нерозголошення комерційної таємниці». Складається враження, що Київський зоопарк – це якась відокремлена від світу «федерація», що ігнорує прийнятий Верховною Радою Закон про доступ до публічної інформації.
На думку головного координатора громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталія Черняховського, «Зоопарком заволоділи плутомани, які одержимі жадобою наживи. Кирилюк, Омельченко, Бондаренко – це перші претенденти на люстрацію серед столичних чиновників. Тварини для керівників зоопарку та осіб, що їх покривають – лише засіб для їх власного збагачення».
Громадські активісти висловлюють недовіру тимчасово призначеному голові КМДА Володимиру Бондаренку, який ігнорує їхню вимогу про звільнення Кирилюка та його заступників. Не знімає полуди з очей цього посадовця й те, що КРУ виявило фінансових порушень у зоопарку на суму понад 900 тисяч, а прокуратурою Шевченківського району було порушено кримінальне провадження з ряду статей Кримінального кодексу України, зокрема йдеться про підробку документів та зловживання службовим становищем, що призвело до завдання фінансової шкоди установі.
Громадські активісти обурені тим, що Володимир Бондаренко не помічає корупційної складової у підлеглій йому структурі. Якщо Майдан не допоміг розбудити громадянську свідомість у цього чиновника, то чи зможе він здати екзамен на голову столичної адміністрації, що відбудеться 25 травня?
Громадські активісти неодноразово зверталися і продовжують звертатися до голови КМДА Володимира Бондаренка з вимогою звільнення Кирилюка з посади гендиректора зоопарку. Наступним кроком очищення цієї комунальної установи мало б бути звільнення усього адміністративного персоналу, що має причетність до корупційних схем. Такі вимоги могли б бути логічним початком для системних змін у Київському зоопарку, які порятували б його від деградації.

 

 

 

 


0



Опубликовать