:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Київський зоопарк: рись Руна тепер тут не живе

 

 

Прес-центр «Форум»

 



Мешканка Києва Катерина М. приходить до зоопарку доволі часто –  щоб відвідати свою улюблену тварину – рисенятко Руну. 30 квітня 2014 р. пані Катерина вкотре прийшла до зоопарку, проте вольєр був порожній. Руни там не було. Жінка була дуже схвильована, хтось із працівників у зеленому спецодязі розповів їй новину: Руну перевезли до Вінницького зоопарку.

"Я пішла з зоопарку з важких серцем і дала собі слово більше сюди не приходити. Мене обурило те, що на вольєрі не було навіть ніякого напису про переселення Руни! – коментує киянка.  –  І взагалі, чому треба було віддавати тваринку, яка полюбилася багатьом відвідувачам?!  Я знаю, що її опікуном був Мазурчак. Цікаво, чи знає він про те, що Руна тепер тут не живе?"

Руна  була вигодувана штучно і росла буквально на руках у працівників зоопарку, тому людей вона вважає за своїх родичів та добрих друзів. Руна, на відміну від багатьох тварин, завжди була рада спілкуванню з відвідувачами. Вона любила зненацька вистрибнути зі своєї засідки на людей, що проходили повз прозору стіну її вольєру. Люди спочатку трохи лякалися, а потім приймали запрошення звірятка до гри. Навіть дорослі, забуваючи про вік, бігали з рисеням наввипередки  вздовж її помешкання. Інколи можна було бачити, як працівники по догляду за тваринами обіймають і цілують цю комунікабельну лісову кицю.
"Кому прийшла така "геніальна " ідея віддати Руну з зоопарку, де й без того замало тварин, та ще й виловлювати її з вольєру на очах у відвідувачів – цього ми не знаємо, –коментує головний координатор "Форуму порятунку Києва Віталій Черняховський. –Керівник зоопарку Євген Кирилюк наче залишився в далекому минулому, у ті часи, коли людям не вважали за потрібне щось там пояснювати. Такого втаємничення, такого приховування інформації про життя зоопарку не було ані при Толстоухові, ані при Берзіній".
І дійсно, на сайті зоопарку про переселення Руни – нуль інформації. Ото здогадуйтесь самі, кияни та гості столиці, куди ділася рись! Ось тому  люди й домислюють: мабуть, здохла. А потім керівництво ображається, що у зоопарку погана слава…
Чому так змінилася інформаційна політика в комунальній установі в той час, коли на вустах у політиків і в суспільства розмови про люстрацію, про доступ до інформації? Навіть Майдан не зміг розбудити у керівників зоопарку сумління та громадянські почуття.
Начальник відділу по зв'язках із громадськістю Київського зоопарку Анжеліка Комарова, незважаючи на вихідний день, вийшла на зв’язок із нашим кореспондентом і розповіла, що її повністю відсторонили від спілкування з засобами масової інформації після її відкритої критики керівництва. У неофіційній розмові вона розповіла, що  за весь час своєї роботи в зоопарку (з жовтня 2010 року) їй постійно доводилося вмовляти керівництво та окремих працівників зоопарку бути відкритішими й доброзичливішими у спілкуванні з журналістами. Зважаючи на такі непрості обставини, Анжеліка Комарова заявила, що не причетна до такої інформаційної політики, оскільки орієнтується на Закон «Про доступ до публічної інформації». Звісно, були періоди, коли окремі ЗМІ працювали з порушеннями об'єктивності та розповсюджували  про зоопарк дези на замовлення. Але це не привід для того, щоб відмежовуватися від громадськості та пропонувати журналістам однобоко викладену і почасти неправдиву інформацію. За таких умов зоопарк остаточно втратив довіру у ЗМІ.

Як відомо зі слів попереднього керівництва зоопарку, Руну повинні були віддати не до Вінницького, а до одного з чеських зоопарків. Такою була угода, оскільки одного з батьків Руни привезли до Києва з Чехії. Колишній директор Київського зоопарку Світлана Берзіна заявляла у своїх прес-релізах, що зоопарк бере участь в програмі по карпатським рисям.
Зважаючи на вихідні, ми не змогли отримати коментарі керівництва Київського зоопарку. Марне було розшукати і Олександра Мазурчака, у минулому – заступника Київської міського голови, який разом із колегою-чиновником Миколою Петренком підписав угоду з зоопарком на опікунство над рисями. Однак угода вже втратила свою силу, оскільки була підписана лише на рік.
А загалом, складається враження, що зоопарк діє на свій розсуд, нехтуючи і міжнародними домовленостями з іншими зоопарками, і критикою активістів зоозахисного руху, і думкою громадськості. Втім, голову КМДА Володимира Бондаренка свавілля команди Кирилюка цілком влаштовує.

 

 

 


0



Опубликовать