:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Прибирання Протасового яру 4 травня відбулося!

 

 

Прес-центр «Форум»

 



Протасів яр4 травня 2014 р. в київському парку Протасів яр відбулося прибирання, організоване силами місцевих мешканців та природохоронних активістів.

Прибирання було ініційоване активісткою Лілою Перегудою та підтримане Олегом Андросом, заступником голови СВЖ «Природа над усе». Загалом у акції взяло участь близько 10 чоловік – місцеві мешканці, користувачі соцмереж і навіть двоє молодих політиків. Приємно було спостерігати самоорганізацію людей – до акції приєдналися відпочиваючі, які йшли дорогою до Протасового яру, щоб насолодитися його природою. Робота завдяки ним набагато прискорилася.

Активісти натрапили на неочікувані стоси мішків зі сміттям, які накопичилися посеред стежки в яру з минулих прибирань. За декілька годин вони перенесли мішки в більш вдале місце, звідти їх обіцяють вивезти комунальники. Пройшлися також деякими схилами яру, збираючи накидане там сміття.

Оскільки Протасів яр все ще лишається в заміченому стані, очікується продовження акції.

Довідка. Протасів яр – унікальна зелена зона практично в центрі Києва, у Солом’янському районі. Відоме як археологічними знахідками, так і збереженістю ділянок дикої природи. Боротьба за її збереження триває з 2004 року, з часу, коли Київрада прияла рішення про забудову яру багатоповерховими житловими будинками. Протасів яр рятували і активісти природоохоронних організацій, і місцеві мешканці. З 2004 р. проведено десятки акцій на захист парку, зібрано та подано до Київради дві місцеві ініціативи з метою його збереження.

Закликаємо громаду Солом’янки відродити Протасів яр з нами!

 

 


0



Опубликовать