:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Анастасія Драпалюк та Олег Андрос провели захід «Охорона довкілля. Ми відповідальні за майбутнє»

 

Олег АНДРОС

 


У «Молодій гвардії» представники Мінприроди провели захід «Охорона довкілля. Ми відповідальні за майбутнє».

Людина отримує з природи все: повітря, воду, сировину для промисловості і як частина цієї природи може бути лише в постійній взаємодії з нею. На жаль, в нашій країні забруднення довкілля досягло значних масштабів, а на тлі економічних криз проблема кардинального екологічного оздоровлення не вирішується. Нове покоління вступає в життя в період негативних наслідків від забрудненого середовища.

Саме тому Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Молода гвардія» започаткувала екологічний проект «Ми відповідальні за майбутнє», в рамках якого для молоді проводяться цікаві зустрічі, акції, виставки та ін. У читальній залі бібліотеки у квітні 2014 р. відбулася зустріч учнів школи № 221 з представниками Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олегом Андросом і Анастасією Драпалюк. Відбулася розмова про вирішення життєво важливої проблеми – охорони здоров’я людей від шкідливих наслідків їх науково-технічної і промислової діяльності.

Перегляд фільму "Несамовитий зелений вогонь: Битва за живу планету" про історію екологічного руху наочно продемонстрував існуючі проблеми навколишнього середовища.
Цей фільм є першою картиною, що подає детальний опис екологічного руху (environmental movement), він охоплює п'ятдесят років збереження довкілля. Режисер і автор сценарію Марк Кітчелл. Стрічка об'єднує всі основні частини руху на захист навколишнього середовища. Вона зосереджена на активності людей, що борються, щоб зберегти свої будинки, життя, майбутнє, незважаючи на всі труднощі. Фільм розгортається в п'яти діях, кожна з центральною історією та характером. Яскраві архівні кадри і проникливі інтерв'ю проливають світло на події і те, що вони означають. Фільм пропонує більш глибоке уявлення про захист навколишнього середовища як цивілізаційну зміну, в результаті якої наше суспільство здобуває сталий баланс із природою.

 

 

На зустрічі прозвучала важлива думка про те, що охорона природи перетворюється на охорону людини і в цьому питанні все залежить від кожного з нас. Цю думку продовжила завідуюча читальної зали Ададурова Ірина Альбертівна. Вона детально розповіла про акцію співробітників і читачів бібліотеки, що організували місце збору відпрацьованих елементів живлення (батарейок). Елементи живлення містять такі важкі метали, як цинк, марганець, кадмій, нікель ртуть тощо. Одна пальчикова батарейка, що потрапила до ґрунту, забруднює територію площею 20 квадратних метрів. З ґрунту важкі метали потрапляють до рік, озер, артезіанських свердловин і опиняється… на нашому столі і в організмі. Ірина Альбертівна закликала приєднатися до акції і приносити відпрацьовані батарейки до бібліотеки.
Акція збору відпрацьованих батарейок стала складовою нашого розуміння й усвідомлення важливості збереження природних ресурсів та відповідальності за навколишнє середовище, від яких залежить наше майбутнє.

Також школярів ознайомили з книжковою виставкою «Нехай земля квітує всюди - природу збережемо, люди!» та покажчиками літератури «Хто піклується про довкілля», «Екологічна безпека – основа національної безпеки», „Всесвітній день Матері-Землі”.

 

Олег Андрос, за матеріалами сайту МСМБ.



0



Опубликовать