:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Акція протесту проти забудови на Серафимовича, 6а - Київ, вул. Командарма Камєнєва, 8, корпус 1, 28.05., 10:00

 

Прес-центр «Форум»

 


В середу, 28 травня 2014 року о 10:00 у приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва відбудеться чергове слухання про передачу під забудову зеленої зони по вул. Серафимовича, 6а в оренду ТОВ «Тельбін ІВА».

Що: акція протесту проти забудови на Серафимовича, 6а.

Коли: 28 травня 2014 року о 10:00

Де: Окружний адміністративний суд м. Києва (вул. Командарма Камєнєва, 8, корпус 1, зала № 36), ст. метро «Печерська».

Телефон для контактів: (093) 366 43 21.

 

Історія проблеми

 

ТОВ "Тельбін ІВА" планував побудувати на місці єдиної зеленої зони в мікрорайоні супермаркет та офісну будівлю. Рішення про землевідведення було прийнято Київрадою у грудні 2002 року. За договором оренди генеральним директором та засновником підприємства "Тельбін ІВА" є депутат фракції у Верховній Раді від партії "Удар" Валерій Іщенко, співзасновником – його колега по партії Андрій Странніков.

Проти забудови виступили місцеві мешканці. Активісти організували наметовий табір на будмайданчику, перешкоджаючи завезенню техніки на територію скверу. Не обійшлося і без погроз та фізичного протистояння з боку забудовників: минулого літа близько двохсот молодих людей міцної статури силою виштовхали протестувальників, серед яких були люди похилого віку і діти. Забудовники на цьому не зупинилися і подали до суду на активістів за начебто нанесення шкоди іміджу та репутації фірми.

У свою чергу, мешканці звернулися до Окружного адміністративного суду м. Києва з метою скасування землевідведення. Була призначена експертиза щодо законності відведення землі, яку ініціювало ТОВ «ТельбінІВА», в результаті судовий процес затягнувся на тривалий час. В жовтні 2013 року були проведені  громадські слухання, на яких мешканці одностайно проголосували проти забудови. Але протокол громадських слухань був проігнорований чиновниками КМДА, зокрема Департаментом земельних ресурсів.

Спротив мешканців на Серафимовича доволі широко висвітлювався в ЗМІ, тож депутати-ударівці Іщенко та Странніков змінили тактику і почали «відхрещувалися» від своєї причетності до забудови і навіть пред'являли документи, з яких випливає, що політики фірму давно продали і вони не мають до неї ніякого відношення. І таки дійсно, В. Іщенко, аби приховати свій бізнес, продав свою частку  рідній сестрі Тетяні Євстратовій, зберігши при цьому реальний вплив на діяльність компанії. Коли це стало відомо громадськості, ТОВ «ТельбінІВА» було продано офшорній компанії в Белізі, яка «славиться» тим, що не відкриває інформацію про своїх клієнтів податковим та державним органам, навіть якщо клієнт підозрюється в ухилянні від сплати податків в країні його проживання.

«Удар» так і не вирішив проблему забудови зеленої зони на Березняках. Мешканці неодноразово пікетували центральний офіс партії «Удар», зверталися до Віталія Кличка з вимогою зупинити забудову та вгамувати апетити своїх депутатів. Лідер «Удару» повністю проігнорував вимоги громадян.  Проте на долю гарячої точки на Березняках неабияк вплинув Майдан, а особливо – перспектива виборів. “УДАР” раптом повертається обличчям до людей. Андрій Странніков приписує собі заслугу у ліквідації  скандальної забудови, за його ініціативою навіть був демонтований бетонний паркан навколо скверу. «Земельну ділянку буде повернуто у власність громади, оскільки нам вдалось переконати забудовника відмовитись від будівництва. Тож мешканцям Лівого берега повернуть їх улюблене місце відпочинку», – раптом заявляє депутат Андрій Странніков. Валерій Іщенко у свою чергу вирішує «остаточно покласти край спекуляціям, які лунали у ЗМІ, щодо начебто причетності “ударівців” до цього скандального будівництва».

В «УДАРі» тепер завіряють, що і надалі будуть перешкоджати всім спробам незаконного будівництва в Києві і відстоювати інтереси киян. Однак реалії примушують мешканців Березняків не розслаблятись, оскільки договір оренди залишається в силі і сквер на Серафимовича, 6а продовжує перебувати в оренді у ТОВ «ТельбінІВА».



0



Опубликовать