:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Київський зоопарк: Ігор Марійчук  морить слона Хораса голодом

Преc-центр «Форум»

 

 


Як повідомили працівники зоопарку, в червні 2014 р. слоник Хорас виказав непокору заступнику гендиректора Ігорю Марійчуку і той покарав його тривалим голодом. Вже декілька днів слоник Хорас не отримує свій звичайний раціон, що складається з овочів, фруктів та зеленої маси, тож змушений щипати запилену траву у вольєрі.
Працівники копитного відділу залякані Марійчуком, однак обурення діями цього начальника та співчуття до слона взяли гору над страхом. Дехто відважився й на телефонний дзвінок до директора Департаменту благоустрою Сергія Садового (структура, якій підпорядковується зоопарк). Посадовець обіцяв навести порядок. Однак після його втручання Марійчук зірвав свою агресію на найслабших: він зруйнував  хатинки безпритульних котів, що проживають на території зоопарку. В одній із цих хатинок якраз знаходилася кішка з кошенятами. Після погрому кошенята зникли.
Агресивна й неадекватна поведінка Ігоря Марійчука проявлялася й раніше.  Лише протягом 2014 року декілька разів він виплескував свій некерований  гнів. Зокрема, він грубо виштовхав з кімнати науково-методичного відділу Анжеліку Комарову, яка знаходилася там по службових справах і вела бесіду з начальником цього відділу О.Панчуком. Жінка ледве втрималася на ногах від грубого стусана і дивом не вдарилася головою об двері. Таку ж саму агресію виказав Марійчук до громадської активістки з ГО «Давайте разом»  Тетяни Андрійшиної. «Він накинувся на мене, і це відбувалося у присутності Сергія Садового, якому ледве вдалося заспокоїти Марійчука», -- коментує громадська активістка.
Ще раніше працівники копитного відділу повідомляли, що Марійчук побив жирафа і той декілька днів боявся виходити у літній вольєр. Цілком вірогідно й те, що Марійчук фізично розправився з кошенятами після зауваження Садового, зганяючи свою злість на беззахисних істотах.
Неодноразово Марійчук ображав журналістів, які виконували свої службові обов’язки, демонструючи їм свою неповагу та небажання давати інтерв’ю.
Ще в червні 2013 року ГО «Давайте разом» вперше підняла питання про синхронотипію у слона  Хораса («маятникову  хворобу») – методичне розхитування тварини з боку в бік протягом тривалого часу. Однак керівництво Київського зоопарку спростувало цю інформацію і проігнорувало  запрошення колег з Харківського зоопарку на курси кіперів-слоноводів. Разом з тим, в закордонні відрядження за рахунок зоопарку направлялися особи, які пропрацювали тільки кілька місяців. Протягом 2014 року, так само, як і 2013-го,  Київський зоопарк жодного разу не проводив заходи зі збагачення середовища для слона. І хоча слоник Хорас приваблює відвідувачів, керівництву байдуже щодо його стану здоров’я.
Громадська організація «Давайте разом» висловлює стурбованість тим, що у зоопарку працює така нестримана, психічно неврівноважена особа, від якої страждають і тварини, і люди, яка принижує своїх підлеглих та здатна на вчинки, що прирівнюються до фактів жорстокого поводження з тваринами, мілке хуліганство на робочому місці та зловживання службовими обов’язками. Разом з тим, Марійчук дуже лагідний і запопадливий з Іриною Хоменко. Їх поєднує ненависть до котів та спільні фінансові інтереси.

За інформацією працівників зоопарку, 12 червня 2014 р. о 14:20 слона Хораса врешті погодували.


СВЖ «Природа над усе»
ГО «Давайте разом!
«Форум порятунку Києва»

 

 


0



Опубликовать