:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Прокуратура м. Києва виграла суд! Дельфіни не стануть в’язнями Київського зоопарку

Тетяна АНДРІЙШИНА

 

 

Ділюся враженнями.
24 червня 2014 р. Вищий адміністративний суд України повністю задовольнив касаційну скаргу, яку подав Заступник прокурора м. Києва на постанову від 12 червня 2013 року, що прийняв Київський апеляційний адміністративний суд в адміністративній справі 826/1439/13а, де відповідачами виступали Київрада, Київський зоологічний парк загальнодержавного значення та третя особа ТОВ «Подих Природи», власник мережі дельфінаріїв «Немо».
Так склалося, що від київських громадських активістів була присутня на засіданні тільки я, тому цей репортаж я вирішила вести від першої особи. Власне, я ділюся враженнями, щоб донести свої почуття й думки до тих, хто не зміг там бути.
Підходячи до будівлі суду, я побачила молодих людей, що перевдягалися в блакитний спецодяг з надписом «Немо», в руках вони тримали плакати з гаслами «Люстрація. Замініть суддів!». Мені стало прикро: чому нашим людям властива продажність? Зазвичай слово «люстрація» звучить з вуст тих громадян, які хочуть жити в країні, де закони працюють в інтересах держави та людей, а не на корупційні комерційні структури. Але вираз «люстрація суддів» вже використовують на свій лад незаконні комерційні установи, діяльність котрих спрямована на відмивання грошей. Така вже в них своєрідна шкала цінностей…
А в будівлі суду було найгарячіше. Приїхав канал «24», як мені стало відомо, на замовлення «Подиху Природи». Юрист, який представляв Київський зоологічний парк, дуже люб’язно розмовляв з юристом від ТОВ «Подиху Природи». В обох на вустах була іронічна посмішка, і вони весь час косилися на мене. І чомусь знову мені спало на думку слово «продажність». Розпочалося засідання.
Знову від ТОВ «Подиху Природи» надійшло клопотання, і вже не вперше – про відвід суддів. Скільки ж бабла вони занесли депутатам Київради минулого скликання, щоб пропхати це рішення? Виходимо. Судді радяться. Заходимо. Зачитують ухвалу. Вона залишається без задоволення. Нове клопотання від ТОВ «Подиху Природи» про призначення правової експертизи. Запитання від судді: «А навіщо тоді ми тут зібралися?» Виходимо. Судді радяться. Заходимо. Зачитують ухвалу. Вона залишається без задоволення. Починається розгляд справи. Представник від Генеральної прокуратури почала зачитувати порушення законодавства. Читала дуже жорстко та впевнено.
Цитую з позова: «Київський зоологічний парк є об'єктом природо-заповідного фонду України загально-державного значення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.92р. №584.
Статтею 19 Конституції України визначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Згідно п. 37 ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", на пленарних засіданнях міської ради розглядаються питання щодо прийняття рішень лише стосовно об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, які охороняються законом.
Відповідно до ч.1, 3 ст.4 Закону України "Про природо-заповідний фонд", території природних заповідників, заповідні зони біосферних заповідників, землі та інші природні ресурси, надані національним природним паркам, є власністю Українського народу. Ботанічні сади, дендрологічні парки та зоологічні парки, створені до прийняття цього Закону, не підлягають приватизації» і т.ін.
Здавалося б, чому так довго треба було мудрувати – адже саме ці докази й використовували зооактивісти у своїх релізах, зверненнях, клопотаннях… Нарешті суд заговорив суворою й простою мовою закону, а не крючкотворства.
Судді виносять постанову про задоволення касаційної скарги Заступника прокурора м. Києва і … скасовують рішення, прийняте Київським апеляційним адміністративним судом!!!
З суду виходжу в супроводі міліції, щоб натовп найнятих людей і співробітників «Немо» не зігнав на мені свою злість фізично.
Ось так я побувала на суді, де прозвучали давно жаданні слова справедливості, законності, моральності. На суді, що говорив від імені захисників тварин, які є адвокатами дельфінів. Що ж, таки суспільство зробило деякі поступальні кроки. На часі – добиватися від депутатів рішення про закінчення будівництва павільйону для мавп та багатостраждальної горили Тоні.
Але найперше – зняти з посади корумпованого директора зоопарку, черству до страждань тварин та жадібну до наживи людину, Євгенія Кирилюка та його команду. Боротьба триває.

 

 


0



Опубликовать